ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Η χειρότερη εμφάνιση του Άρη και η διαχείρισή της

Ο Άρης έκανε στη Λεωφόρο τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, χειρότερη (λόγω και των συνθηκών) και από αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μπορεί να βελτιωθεί αν διαβάσει τις αδυναμίες του

Ας μην γελιόμαστε, τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα στη Λεωφόρο έδειξαν τι θα επακολουθούσε κι ας έμεινε ο Άρης σχεδόν ως το τέλος ζωντανός στο παιχνίδι να ελπίζει ότι μπορεί να κλέψει κάτι.

Δύο ομάδες με σημαντικές απουσίες εξαιτίας του Covid, σε ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει. Από τη μία ο Παναθηναϊκός με πάθος και ενθουσιασμό, αποφασισμένος να πάρει τη νίκη, από την άλλη ο Άρης άνευρος, ασύνδετος και βυθισμένος στις απουσίες του. Η φάση του πρώτου γκολ δείχνει μία άμυνα να τα έχει χαμένα, ενώ ουσιαστικά έλειψε μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής, που έχει διαπρέψει σε άλλα παιχνίδια ήταν μία ταχύτητα κάτω. Και το παράδοξο;

Υποτίθεται ότι συγκρίνοντας τις απουσίες των δύο ομάδων, ο Άρης είχε το πάνω χέρι στην μεσαία γραμμή. Κι όμως όχι μόνο νικήθηκε, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον Παλάσιος και τον Βιγιαφάνες να στήσουν πάρτι.

Για την αδυναμία στην επίθεση, δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο, όταν εκ των προτέρων έλειπαν οι τέσσερις βασικοί, που με δυσκολία σκοράρουν και θεωρητικά έπρεπε οι αντικαταστάτες τους να μπουν στα παπούτσια τους και να τα πάνε καλύτερα. 

Ο Άρης έκανε τη χειρότερη ίσως εμφάνιση της σεζόν, χειρότερη κι από αυτή στη συντριβή με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ και έμεινε μόνο με το δοκάρι του Μπεναλουάν από μια στημένη φάση και κορυφαίο παίκτη του Κουέστα, που λίγες μέρες πριν είχε ταλαιπωρηθεί από ασθένεια όπως κι άλλοι συμπαίκτες του. 

Η ουσία από την ήττα στη Λεωφόρο, σε ένα κομβικό παιχνίδι και με αντίπαλο που έχει κοινό στόχο, είναι η διαχείριση. Ο Άρης οφείλει να δει τις αδυναμίες του, να εντοπίσει τι δεν πήγε καλά, να το διορθώσει και να βελτιωθεί. Να ψάξει γιατί παρουσιάστηκε άτολμος, να επιστρέψουν και οι απόντες στις προπονήσεις και να ετοιμαστεί για τον επόμενο αγώνα. Η μάχη δεν σταματά ποτέ και ο Ιανουάριος θα είναι ίσως ο πιο δύσκολος μήνας με συνεχόμενα παιχνίδια, πέρα από το γεγονός ότι έρχονται και τα παιχνίδια Κυπέλλου, στα οποία (προσωπική άποψη εκφράζω) οφείλει να πάει με το μαχαίρι στα δόντια σαν να είναι ματς χωρίς αύριο. 

Στις γενικές παρατηρήσεις, η αδυναμία των αναπληρωματικών να βοηθήσουν έστω στο ελάχιστο. Κανείς δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε από τη μετριότητα. Στις ειδικές, το ντεφορμάρισμα βασικών παικτών, για πολλούς ανεξήγητο. 

Δικαιολογίες πάντως υπάρχουν πολλές. Ήταν μία εβδομάδα, που δεν έγινε ουσιαστική προετοιμασία, μετά από το ρεπό των Χριστουγέννων και κάτω από τις εξελίξεις με τον covid. Ο Άκης Μάντζιος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα ακόμα και να στήσει ενδεκάδα. Ο Μπερτόγλιο με το ζόρι αγωνίστηκε και ο Άρης λίγο έλειψε να πάει μόνο με τον Σιαμπάνη στο τέρμα. Με τα δεδομένα που επικρατούν, μόλλον οι μεταγραφές πρέπει να επισπευθούν (ήδη έγινε η πρώτη κίνηση με τον Λουίς Πάλμα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News