ΑΡΗΣ: Την Τετάρτη παίζει στη Λαμία όλη τη χρονιά

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τις 72 ώρες που έχει μπροστά του ο Άρης για να διορθώσει τα προβλήματα και να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου για να μην μείνει από τον Ιανουάριο εκτός στόχου

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τις 72 ώρες που έχει μπροστά του ο Άρης για να διορθώσει τα προβλήματα και να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου για να μην μείνει από τον Ιανουάριο εκτός στόχου.

Μετά από 360 λεπτά χωρίς γκολ, μία ήττα, τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με 0-0 και τον Άρη σε τέλμα, είναι ξεκάθαρο πως αν δεν κάνει κάτι να βελτιωθεί την Τετάρτη στην καυτή ρεβάνς του Κυπέλλου στη Λαμία, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός στόχου πριν βγει ο Ιανουάριος!

Η παραδοχή και μόνο τόσο του προπονητή, όσο και βασικών ποδοσφαιριστών πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, δείχνει πως η κατάσταση δεν είναι απλά σοβαρή. Τείνει να γίνει ανίατη!

Το πρόβλημα του σκοραρίσματος, η αφλογιστία στην επίθεση, η έλλειψη φαντασίας και δημιουργίας έχουν βαλτώσει όλη την ομάδα, που δεν βρίσκει τρόπους να πετάξει την πίεση από πάνω της. Έχει μεταμορφωθεί σε ένα τέρας που απειλεί να φάει ολόκληρο τον Άρη. Και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να βρει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για να το ανοίξει. 

Ο περσινός Άρης αντιμετώπιζε επίσης πρόβλημα στο σκοράρισμα, είχε όμως δύο στοιχεία που έχουν χαθεί. Πίεζε ασταμάτητα τον αντίπαλο αναγκάζοντας τον σε λάθη και είχε ταχύτητα στα άκρα που έπνιγε την αντίπαλη άμυνα.

Τα στοιχεία αυτά φέτος έχουν χαθεί. Ο Άρης δεν πήρε γκολτζή το καλοκαίρι, τα άκρα δεν προσφέρουν τίποτε, βασικά στελέχη δεν έχουν την ίδια φρεσκάδα, άλλοι παίκτες τρώγονται με τα νέα τους συμβόλαια και ο Άκης Μάντζιος δείχνει να έχει ξεμείνει από λύσεις ή από εναλλακτικό πλάνο. Ο Άρης δείχνει βαριά άρρωστος και δεν έχει ενισχυθεί ακόμα, ενώ τελειώνει ο Ιανουάριος. 

Το χειρότερο είναι ότι έχει κουραστεί ακόμα και ο ίδιος ο κόσμος του Άρη, αφού δεν βλέπει πως μπορεί να αλλάξει η ομάδα του προς το καλύτερο. «ΠΑΕ Κούραση» σχολίαζε ένας φίλος του Άρη στα social media της ομάδας. Πως να τον πείσει κανείς ότι υπάρχει γιατρειά;

Παίκτες και προπονητής έχουν μπροστά τους λιγότερες από 72 ώρες για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Η ισοπαλία με την Λαμία τους αφήνει κι άλλο μακριά από τα πλέι οφ, τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα επιστραφούν οι έξι βαθμοί και θα πάνε την Κυριακή στο Αγρίνιο για να μην τους προσπεράσει και ο φορμαρισμένος Παναιτωλικός. 

Όλα όμως θα παιχτούν στη Λαμία. Ο μεγάλος στόχος είναι ο τελικός του Κυπέλλου και μια πρόκριση στη Λαμία θα προσφέρει χρόνο και ελπίδα. Διαφορετικά η αποτυχία θα οδηγήσει ξανά τον Άρη σε μία περίοδο εσωστρέφειας. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News