ΑΡΗΣ: Τι προσφέρει η μεταγραφή του Χάιροβιτς

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για την ουσία της μεταγραφής του Βόσνιου Ιζέτ Χάιροβιτς στον Άρη και αυτό που φέρνει μαζί του για τον Άκη Μάντζιο: το μακρινό σουτ!

Η επιλογή του Βόσνιου μεσοεπιθετικού Ιζέτ Χάιροβιτς είναι ασφαλώς μία τοπ επιλογή για τον Άρη, που τον ανεβάζει επίπεδο. Ασφαλώς ο 30χρονος θέλει ακόμη δουλειά για να βρει τον ρυθμό του, ωστόσο ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στην υπόλοιπη ομάδα και θα έχει τον χρόνο του να προλάβει τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σίγουρα όμως είναι ένας παίκτης από το πάνω ράφι, εκείνο που ο Άρης ως τώρα δύσκολα έφτανε. Ένας διεθνής, με μεγάλη εμπειρία και βαρύ βιογραφικό, που αν πιάσει τα στάνταρ του, όπως περιμένουν οι άνθρωποι του Άρη, τότε θα μπορέσει να βοηθήσει τους «κίτρινους» να αλλάξουν ταχύτητα.

Τι θα δώσει ο Χάιροβιτς στον Άρη, πέρα από την εμπειρία του και το ήρεμο παιχνίδι του; Το σουτ. Αυτό που τόσο έλειψε την περσινή σεζόν, που ανάγκαζε τον Άκη Μάντζιο να φωνάζει με όλη του τη δύναμη στους παίκτες του να σουτάρουν, αλλά εις μάτην.

Ένα «σούταρε αγόρι μου» έβγαινε από τα χείλη του προπονητή του Άρη κάθε φορά που ένας ποδοσφαιριστής του έφτασε σε θέση βολής. Αλλά οι παίκτες του Άρη λες και ήθελαν με κάποιον τρόπο να εξαντλήσουν όλο το ρεπερτόριο τους για να προσπαθήσουν να σκοράρουν. Ουσιαστικά μόνο ένας ποδοσφαιριστής σούταρε από τον περσινό Άρη, ο Μπρούνο Γκάμα. Υπάρχουν δε και παίκτες όπως ο Ματέο Γκαρσία, που δεν σουτάρουν ποτέ. Με τον Αργεντινό ο Μάντζιος είχε ατέλειωτα τετ α τετ στις προπονήσεις ζητώντας του να σουτάρει.

Ο Χάιροβιτς έκανε τις πρώτες του προπονήσεις στο Ζέχαου της Αυστρίας και έδειξε αυτό ακριβώς που διαθέτει. Ένα δυνατό αριστερό πόδι, που δεν φοβάται να σουτάρει. Όποτε του δόθηκε η ευκαιρία εκτέλεσε από μακριά κι αυτό ικανοποιεί το προπονητικό επιτελείο. Ο Άρης πρέπει να προσθέσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, καθώς στο τέλος της σεζόν είχε γίνει προβλέψιμος και ο Βόσνιος μπορεί να τον βοηθήσει να το πετύχει. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News