ΑΡΗΣ: Ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει και μια νίκη που έπρεπε να κατακτηθεί

Ο Άρης έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ στη σκιά της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και έφτασε σε μια νίκη, που αξίζει περισσότερο από όλους τους βαθμούς. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Πως είναι δυνατόν να γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας, έναν δρόμο κάτω από το στενό που ξεψύχησε ο 19χρονος Άλκης; Λίγες μόνο ώρες μετά από το φονικό που στράγγισε τα δάκρυα σε ολόκληρη τη χώρα;

Με τι καρδιά και ποια ψυχή να παίξουν οι ποδοσφαιριστές; Με τι κουράγιο να βλέπεις το ματς και το μάτι να φεύγει μόνο του στον δρόμο απέναντι… 

Ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει, αλλά και μια νίκη που έπρεπε να κατακτηθεί για τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που τελικά είχαν περισσότερες δυνάμεις απ΄ όσες θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ειδικά όταν ο Αραούχο έκανε το 1-1 στο 85′, η κατάρα άρχισε να πλανάται πάλι πάνω από το Χαριλάου. Λες κι ένα χέρι όμως την έδιωξε μακριά, όταν ο Σάκιτς πέτυχε το γκολ της νίκης! 

Μια νίκη που αξίζει περισσότερο απ’ όλους τους βαθμούς του κόσμου. Μια νίκη που ήταν αφιερωμένη…

Ο Άρης που μπορεί και σκοράρει

Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου έβγαλαν χαρακτήρα. Σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεν αισθάνθηκαν μεγάλη πίεση και κυρίως δεν τα παράτησαν παρά το σοκ της ισοφάρισης. Ο Άρης είχε πάθος, ήταν αναμενόμενο. Είχε τέμπο. Και παρά το γεγονός πως δεν έχει σέντερ φορ και η εικόνα αυτή «φωνάζει» πως λείπει ένας γκολτζής μέσα στο αντίπαλο κουτί, βρήκε και γκολ σε κανονική ροή. Και τι γκολ! 

Με δύο κινήσεις θα μπορούσε να παρουσιαστεί τρομερά ενισχυμένος, θα πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι και να βρει λύσεις εκ των έσω. Είναι υποχρεωμένος, εκτός κι αν προκύψει κάποια θαύμα τις επόμενες μέρες.

Μπορούσε να επενδύσει νωρίτερα στο επιθετικό παιχνίδι

Το μεγάλο ωστόσο κέρδος για τον Άρη, ήταν η εικόνα που έβγαλε μετά το 1-1. Ο Άρης απέδειξε στην πράξη ότι το έχει, ότι μπορεί να παίξει το  συνδυαστικό ποδόσφαιρο με τις γρήγορες αλλαγές στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να βγάλει την πάσα μπροστά στον κενό χώρο και να εκμεταλλευτεί την απίστευτη ταχύτητα των Καμαρά και Εντιαγέ. Οι δύο αφρικανοί είχαν κολλήσει το πόδι στο γκάζι και έτρεχαν την αντίπαλη άμυνα. Αν ο Άρης επένδυε σ’ αυτό το παιχνίδι, ίσως θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τη νίκη πολύ νωρίτερα. Κατάφερε πάντως να πάρει αυτό που ζητούσε ακόμη και στην εκπνοή, εκμεταλλευόμενη τις αστοχίες της ΑΕΚ.

Η νίκη αυτή είναι νίκη που ισοδυναμεί με οξυγόνο. Δίνει στον Άρη φόρα να μπει ορμητικά και να κυνηγήσει μια θέση στα πλέι οφ. Αν βρει και τους έξι βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, όλα θα γίνουν πιο απλά. Επειδή όμως ο Άρης είναι υποχρεωμένος να μπει στην εξάδα, οι δύο διαδοχικές νίκες προσφέρουν ουσία, ψυχολογία και ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Αν βρει φρεσκάδα σε τρεις μέρες για να καταβάλλει και τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο δρόμος θα είναι ορθάνοιχτος. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News