ΑΡΗΣ: Με υπογραφή Μάντζιου εν αναμονή μεταγραφών

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης παρακολουθεί την προσπάθειά του προπονητή του Άρη να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του, όσο «δουλεύονται» οι μεταγραφές

Αν μη τι άλλο είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την εικόνα του Άρη μετά από δύο μόλις φιλικά παιχνίδια και με ελλιπές ρόστερ. Θα ήταν παρακινδυνευμένο, αλλά και άδικο για την προσπάθεια του Άκη Μάντζιου, που θέλει όσο κανείς άλλο να συνεχίσει εξίσου εντυπωσιακά και στη δεύτερη σεζόν του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως μεσοεπιθετικά, με σχεδόν ίδιους παίκτες με πέρυσι (αν όχι με λιγότερους), ο Άρης έχει τη σφραγίδα του Μάντζιου.

Μία ομάδα με παίκτες καμικάζι, που βγάζουν μεγάλες εντάσεις, που πιέζουν ασφυκτικά ψηλά και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε άμυνα. Μία ομάδα που θέλει να τρέχει διαρκώς και να κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα. Με τον Ερυθρό Αστέρα και την Χάιντουκ, υπήρχαν διαστήματα που τα έβλεπες όλα αυτά.

Απλά αδικούν την προσπάθεια οι χτυπητές αδυναμίες. Ο Άρης φωνάζει όχι για έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά για δύο. Το γράψαμε μετά το τελευταίο φιλικό και φαίνεται ότι οι κινήσεις δρομολογούνται. Μέχρι να επιστρέψει ο Τζέγκο απολύτως έτοιμος και ο Σάσα να θυμίζει τον περσινό MVP, χρειάζεται ένας ακόμη ποιοτικός ενδεκαδάτος χαφ. Για την κορυφή της επίθεσης δεν χρειάζεται ανάλυση. Το εύκολο γκολ δεν ήταν το φόρτε του περσινού Άρη, δεν είναι και φέτος. Λείπει αυτός που θα τα… παστελώνει, εκτός αν ο Θόδωρος Καρυπίδης τον έχει πείσει να μπει στο τζετ.

Ο Άρης θα πάει στις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες με την Αστάνα με την περσινή ομάδα. Πιθανότατα με τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια και τον νέο στόπερ στην ενδεκάδα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρουν τρόπο να φέρουν την πρόκριση μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News