Άρης-Γκόμελ: Απίστευτο Εuro Party και ρεκόρ με πεντάρα στο καυτό Βικελίδης!

 Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει την εκπληκτική ανατροπή και την πεντάρα-πρόκριση επί της Γκόμελ (5-1) που συνιστά και την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εντός έδρας νίκη στην ιστορία του, στο πάρτι δίχως τέλος στο παθιασμένο Βικελίδης, που έτρεμε από το χοροπηδητό των φιλάθλων!

Ο Άρης άρχισε τη σεζόν όπως ακριβώς την τελείωσε με τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης που τον έστειλε στα προκριματικά του Europa Conference League!

Με ανατροπή, με άγχος στην αρχή και ένα απίστευτο ευρωπαϊκό πάρτι σε κερκίδες και χόρτο μέχρι το φινάλε του αγώνα, που τον στέλνει σαφώς πιο χαλαρό στο δεύτερο παιχνίδι και του δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί όπως φαίνεται για τους δύο αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Το 5-1 αποτελεί την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του Άρη, καθώς ξεπέρασε το 4-0 επί της Σλιέμα Μάλτας, που κρατούσε 41 χρόνια (16/9/1981).

Αφόρητη πίεση και… ψυχρολουσία

Ο Άρης μπήκε με… γκάζια στο γήπεδο, αξιοποιώντας την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του που γέμισε τις κερκίδες. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι παίκτες του Μπούργος πολιόρκησαν τους Λευκορώσους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Ωστόσο στο 11′, ουσιαστικά στην πρώτη επίθεση της Γκόμελ με ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1!

Το χειροκρότημα και η ισοφάριση

Ο κόσμος του Άρη απάντησε με ένα θερμό χειροκρότημα και οι ποδοσφαιριστες του Άρη δεν έχασαν το ρυθμό τους. Συνέχισαν την πίεση ψηλά και στο 16΄ο Λουίς Πάλμα ανατράπηκε στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Αντρέ Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα έσκασε στο οριζόντιο δοκάρι και στο χόρτο με δύναμη και ο διαιτητής πήγε στη σέντρα, υποδεικνύοντας το γκολ της ισοφάρισης. 

Τρίλεπτο φωτιά – γκολ φωτοβολίδες

Ο Άρης δεν σήκωνε το πόδι από το γκάζι, παρά το γεγονός πως στην κόντρα αντιμετώπισε προβληματάκια από την Γκόμελ και γρήγορα δικαιώθηκε. Στο τρίλεπτο 28′ – 31′ ο Άρης απάντησε με δύο πανέμορφα γκολ που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1! Ο Ιτούρμπε χτύπησε πρώτος με ένα φάουλ που τράνταξε το δοκάρι και τα δίχτυα και τρία λεπτά αργότερα, ο Καμάτσο πήρε την ασίστ του Πάλμα, πρόλαβε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα. 

Με την υπογραφή του κορυφαίου Πάλμα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Γκόμελ να βγαίνει από το καβούκι της και να δημιουργεί αναταραχή στην περιοχή του Κουέστα. Ωστόσο ο Άρης βρήκε τρόπο να ισορροπήσει και στο 61΄χτύπησε για το 4-1 με νέο υπέροχο χτύπημα φάουλ, αυτή τη φορά από τον κορυφαίο των κίτρινων, τον Λουίς Πάλμα, που μετά το κερδισμένο πέναλτι και την ασίστ στο 3-1, σκόραρε και αποθεώθηκε!

Στο 78′ ο Λουίς Πάλμα έκλεψε μια χαμένη μπαλιά και πάσαρε στον Γκρέι που σε άδεια εστία έκανε το 5-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ ακολούθησε χορός χαμένων ευκαιριών για περισσότερα γκολ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News