Άρης: Ήταν που ήταν κακός, τον κρέμασε κι ο Καμαρά!

Άρης: Ήταν που ήταν κακός κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον κρέμασε κι ο Καμαρά! Ο Μαυριτανός τον άφησε με δέκα και επιπλέον χάνει και τον Ολυμπιακό

Ο Άρης κατέβασε τον διακόπτη στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα, έμεινε στις δάφνες της νίκης του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και σαν να μην φτάνει που πήγε ανέτοιμος στη Λεωφόρο, είδε και τον Καμαρά με μια αυτοκτονική, ανεξήγητη κόκκινη κάρτα να φρενάρει την ομάδα του και να δημιουργεί πρόβλημα με την απώλειά του και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Στο πλέον κομβικό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, με το ευρωπαϊκό εισιτήριο να διακυβεύεται και τον Άρη να παίζει για δύο αποτελέσματα δεν υπάρχει δικαιολογία γι΄αυτό το καταστροφικό ημίχρονο. Ο Μπούργος φάνηκε απροετοίμαστος, ίσως και επηρεασμένος για τον σχεδιασμό του ματς από τους τραυματισμούς του Σάσα και του Ιτούρμπε και ο Άρης έδειξε μπλοκαρισμένος μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Μπερδεμένος και απροετοίμαστος

Χώρεσε τον Βραζιλιάνο στην ενδεκάδα μαζί με τον Ντουκουρέ που ήταν ο άνθρωπος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, άφησε τον Ιτούρμπε στον πάγκο καθώς δεν ήταν απολύτως έτοιμος, αλλά ούτε ο Σάσα έπιασε τα στάνταρ του, ούτε ο Μπρούνο Γκάμα δικαίωσε τη φανέλα του βασικού, ούτε ο Μαντσίνι ξέφυγε από την μετριότητα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Γκάνεα και Εμπακατά στα δύο άκρα της άμυνας έκαναν πολλά λάθη και ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε μια στατική φάση εκθέτοντας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο για να πάρει κεφάλι στο σκορ, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο δοκάρι του Παλάσιος.

Εγκλημα και τιμωρία από Καμαρά

Ακόμη κι έτσι όμως, ο Άρης ήταν μέσα στο ματς, μέχρι που ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εξερράγη και αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δίλεπτο πριν λήξει το ημίχρονο, θυμίζοντας ταύρο σε υαλοπωλείο κι αναγκάζοντας τους συμπαίκτες του να παίξουν ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η απουσία του Μπούργος από τον πάγκο, ωστόσο ο Μαυριτανός δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία για το χτύπημα που τον έστειλε νωρίς στα αποδυτήρια.

Ο Καμαρά ήξερε ότι ήταν στο όριο των καρτών από την πρώτη κιόλας κάρτα, αλλά με την κόκκινη αφήνει ήδη τον Άρη χωρίς σέντερ φορ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεδομένου ότι ο Μπούργος δεν χρησιμοποιεί ούτε τον Μάνο, ούτε τον Λόπεθ. Ο Αφρικανός δεν δικαιολογείται, ειδικά όταν είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής και ο σταρ της ομάδας. Πρώτος αυτός θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα και μάλλον έκανε ακριβώς το αντίθετο.Ζωντάνεψε με δέκα, αλλά δεν ήταν αρκετό

Παραδόξως, ο Άρης ήταν άλλη ομάδα με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Ιτούρμπε να δίνει ενέργεια και να είναι δραστήριος και τον Εντιαγέ να παίζει σοβαρά και πειθαρχημένα, ο Άρης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Είχε τις ευκαιρίες του, το πάλεψε αφού του το επέτρεπε το ρευστό σκορ, αλλά έπαιζε κόντρα στις πιθανότητες. 

Ο Άρης οφείλει να συνέλθει πολύ γρήγορα, να ανασυνταχθεί, να βρει λύσεις και να ψάξει τη δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν για να καλύψει την απώλεια. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι δεν ελέγχει τη μοίρα του όσο δεν βρίσκεται στην τρίτη θέση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News