AEK: Το 5Χ5 έχει καλύτερες προοπτικές από το 9Χ9

EUROKINISSI

Η ΑΕΚ τρέχει, πια, πολύ γρήγορα για να ελληνικά δεδομένα και αυτό το 5Χ5 των τελευταίων αγώνων είναι η μεγάλη απειλή για τον αλύγιστο ως τώρα, αλλά όλο και πιο βαρύ Παναθηναϊκό των 6 εντός έδρας νικών.

Έξι πόντοι. Τόση είναι η διαφορά που χωρίζει την ΑΕΚ από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με συμπληρωμένο το 25% του πρωταθλήματος. Αν οδεύαμε προς το φινάλε, αυτοί έξι πόντοι θα έμοιαζαν βουνό, η απόσταση, όμως, είναι αντιμετωπίσιμη σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος.

Αντιμετωπίσιμη, όχι γιατί έξι πόντοι σβήνονται έτσι εύκολα, αλλά γιατί η ΑΕΚ μοιάζει με ομάδα που έχει βρει ρυθμό και συνοχή. Έπειτα από ένα πρώτο ενάμιση μήνα όπου ο Αλμέιδα προσπαθούσε να σχηματίσει την ιδανική ενδεκάδα, με τη διοίκηση να φέρνει πρωτοκλασάτους παίκτες την τελευταία στιγμή, πλέον αυτός ο βασικός κορμός χτίστηκε και αρέσει. Αρέσει πολύ.

Η ΑΕΚ χτίστηκε και δρέπει τους καρπούς της ταχύτητάς της

Έπρεπε να έρθει ένας Αργεντινός, για να πράξει το αυτονόητο. Να χτίσει μια ομάδα που θα τρέχει, θα τρέχει, θα τρέχει. Χρόνια τώρα οι ελληνικές ομάδες αδιαφορούν γι’ αυτήν την πολύ σημαντική πτυχή του σύγχρονου ποδοσφαίρου, πολύ απλά γιατί δεν τους χρειάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πληρώνουν όμως την απουσία της, κάθε φορά που βγαίνουν από τα σύνορα με τα οικτρά αποτελέσματα των τελευταίων ετών να έχουν ρίξει την Ελλάδα στα Τάρταρα στη βαθμολογία της UEFA.

Με το… τρεχαλητό η ΑΕΚ έφτασε στο 5Χ5 που ήρθε ύστερα από το 2/4 του πρώτου μήνα. Πλέον, η Ένωση βγάζει μια σιγουριά στο παιχνίδι της, έχει μια δυναμική που σε προδιαθέτει ότι το σερί θα πάει ακόμα πιο μακριά. Η ενδεκάδα είναι συμπαγής, περισσότεροι παίκτες μπαίνουν στο rotation και η ΑΕΚ δείχνει να είναι θωρακισμένη, ακόμα κι αν έρθουν απουσίες με κάρτες και τραυματισμούς.

Μια στατιστική ματιά στο σερί του Παναθηναϊκού

Την ίδια ώρα, το 9Χ9 του Παναθηναϊκού προκαλεί θαυμασμό, αλλά όχι τρόμο. Οι πράσινοι παρουσιάζουν επίσης ένας συμπαγές σύνολο, που τρέχει όμως πιο αργά και διαθέτει λιγότερες αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο.

Σε αυτές τις 9 αγωνιστικές ο ΠΑΟ έδωσε 6 ματς στο άντρο του με τον κόσμο να είναι ο 12ος παίκτης του. Κάπως έτσι κέρδισε ΑΕΚ και Άρη. Οι νίκες, όμως, αρχίζουν να έρχονται όλο και πιο δύσκολα. Οι έξι κρίθηκαν στο γκολ και είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν βγάζει πολλές φάσεις, αλλά δεν δέχεται κιόλας.

Μακριά από την έδρα του έπαιξε μόλις τρεις φορές, απέναντι στη Λαμία και στον ΟΦΗ, που δεν είναι και οι πιο δυνατές ομάδες σε αυτά τα πρώτα στάδια της σεζόν. Νίκησε, βέβαια στην Τούμπα, ίσως στην πιο σημαντική νίκη του (μαζί με αυτήν επί της ΑΕΚ) σε αυτό το 9Χ9.

Ξέρεις από ήττες;

Η ΑΕΚ δοκιμάστηκε με ήττες και βρήκε τον τρόπο να συνέλθει, θωρακίστηκε μέσα από αυτές. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σε μπει σε ειδικές καταστάσεις ακόμα και είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσει στην πρώτη αποτυχία. Η επόμενη τριάδα αγώνων με Βόλο (εκτός), Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και Παναιτωλικό (στο Αγρίνιο), θα δοκιμάσει τις αντοχές του.

Αν ο Παναθηναϊκός φτάσει στο 12Χ12 τότε θα έχει διαψεύσει τον τίτλο του άρθρου και θα έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Η αίσθηση, όμως, που βγάζουν οι δύο μονομάχοι με τις εμφανίσεις τους στο γήπεδο, είναι ότι αυτή την στιγμή πιο πιθανό είναι να διευρύνει η ΑΕΚ το σερί της, παρά ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News