ΑΕΚ: Το Μουντιάλ δεν είναι σύμμαχος του Αλμέιδα στο ντέρμπι

EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, καλείται, λίγο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να βγάλει από το μυαλό των μουντιαλικών παικτών του το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, άπαντες στον οργανισμό και φυσικά οι ίδιοι οι επιλεγμένοι από τις εθνικές τους ομάδες παίκτες, πανηγυρίζουν για την επικείμενη συμμετοχή πέντε μελών της Ένωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κλήσεις που θα μπορούσαν να είναι περισσότερες, αν δεν αγνοούνταν από τους εκλέκτορες των χωρών τους, οι Μουκουντί και Γκατσίνοβιτς, αν δεν επέλεγε να μείνει εκτός για να αποθεραπευθεί ο Τσούμπερ ή αν είχαν προκριθεί στο Μουντιάλ η Σουηδία, η Αυστρία, το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ή η Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ στο Κατάρ είναι οι Βίντα, Σιμάνσκι, Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Πινέδα. Αυτές οι κλήσεις κάνουν τους κιτρινόμαυρους να φουσκώνουν από υπερηφάνεια και αναδεικνύουν την ποιότητα του ρόστερ, αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, προκαλούν ανησυχία ενόψει του τελευταίου αγώνα πριν από τη διακοπή, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κι αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό ότι η πλειοψηφία των παικτών, λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο, δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να ρισκάρει τη συμμετοχή της στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Πώς να πείσεις έναν παίκτη να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και να ρισκάρει να δει το όνειρό του να σβήνει, όταν γνωρίζει ότι μπορεί στο μέλλον να μην έχει άλλη παρόμοια ευκαιρία;

Στο δια ταύτα, από την κλασική ενδεκάδα της Ένωσης, μουντιαλικοί είναι ο  ένας στόπερ της, τα δύο αριστερά μπακ και ένας παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Πινέδα, αφού ο Σιμάνσκι έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης.

Θα μου πείτε, παίκτες που θα αναχωρήσουν σύντομα για το Κατάρ έχει και Ολυμπιακός. Ναι, αλλά ποιους; Τον Σισέ που έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, τον Κουντέ που είναι συνήθως αλλαγή και τους δύο Κορεάτες. Ουσιαστικά μόνο ο Ιν-Μπέομ Χουάνγκ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους παίκτες της ΑΕΚ, δηλαδή έχει ουσιαστικό ρόλο στους «ερυθρόλευκους». Και είναι ο μόνος που είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού!

Ο Ματίας Αλμέιδα καλείται στο τελευταίο ντέρμπι πριν από τη διακοπή, εκτός από το να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο στα τελευταία παιχνίδια Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του, να λύσει άλλον έναν γρίφο. Να βρει, δηλαδή, τον τρόπο να πείσει τους μουντιαλικούς παίκτες του να έχουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» το μαχαίρι στα δόντια και όχι στις αποσκευές για την Ντόχα.

Αν μπει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του και τους πείσει να ξεχάσουν την επικείμενη φιέστα, τότε αυτοί, όταν πατήσουν το χορτάρι στο φαληρικό γήπεδο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Γιατί έχουν μάθει καλά τους ρόλους που τους έχει μοιράσει ο Αργεντινός. Αν, όμως, ο Αλμέιδα νιώσει ότι τις μουντιαλικός παίκτης δεν έχει καθαρίσει πλήρως τη σκέψη του, μην εκπλαγείτε αν δείτε εκπλήξεις στην ενδεκάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News