ΑΕΚ: Στο Φάληρο έχασε βαθμούς, αλλά έχτισε αυτοπεποίθηση

EUROKINISSI

Μετά το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ΑΕΚ είδε τον Παναθηναϊκό να φεύγει 8 βαθμούς μπροστά, αλλά μια προσεκτικότερη ανάγνωση του ματς μάς δείχνει ότι βγήκε κερδισμένη από το ντέρμπι.

Κοιτάς τη βαθμολογία και βλέπεις τον Παναθηναϊκός στο +8 από την ΑΕΚ. Βλέπεις τα δύο τελευταία ντέρμπι, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Ολυμπιακός – ΑΕΚ και λες «δεν είναι δυνατόν!».

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο Παναθηναϊκός που σώθηκε, όπως σώθηκε, από έναν ανώτερο του Ολυμπιακό στη Λεωφόρο,  να είναι τόσο μπροστά από την ΑΕΚ, που έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών.

Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, δεν κερδίζεις με τις ευκαιρίες και με τις εντυπώσεις, αλλά με τα γκολ που βάζεις εσύ  και δεν βάζει ο αντίπαλος.

Η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν σκόραρε και δεν κέρδισε. Επιπλέον, είδε την Παναθηναϊκό να ξεμακραίνει άλλους δύο πόντους στη βαθμολογία. Όμως αυτή η εμφάνιση στην έδρα του Ολυμπιακού την ψήλωσε ακόμα περισσότερο.

Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε στο γήπεδο  για να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Για να τρέξει, για να βγάλει τους αυτοματισμούς της, για να «πατήσει» τον αντίπαλο και να πάρει το προβάδισμα, έτσι ώστε να ελέγξει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αναπόφευκτα δεν θα άντεχε να συνεχίσει να τρέχει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Πέτυχε σε όλα, εκτός από το τελευταίο. Της έλειψε το γκολ. Της έλειψε γιατί ο Ρότα (όπως συνέβη και στην Τρίπολη) μπορεί να έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου ως παίκτης, αλλά δεν είναι εκτελεστής, επειδή ο Λιβάι Γκαρσία ξέχασε για ένα βράδι την τέχνη του σκόρερ και γιατί ο εξαιρετικός Πασχαλάκης έμοιαζε ανίκητος κάτω από τα δοκάρια του.

Με την  εν γένει παρουσία της στο φαληρικό γήπεδο, σε ένα πολύ δυνατό τεστ για τις φετινές της ικανότητες, η ΑΕΚ του Αλμέιδα έδειξε ότι έχει αποκτήσει νοοτροπία νικήτριας.

Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες χωρίς προσωπικότητα, ταυτότητα και ποιότητα που βολόδερναν στα γήπεδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Είναι φτιαγμένη για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, για να ευχαριστήσει τον κόσμο, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Αν συνεχίσει έτσι, και μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει. Γιατί ο Παναθηναϊκός, μπορεί να είναι συμπαγής, να είναι ανθεκτικός, να έχει άστρο, αλλά σίγουρα δεν έχει την ποιότητα και τις επιλογές της ΑΕΚ.

Μη λησμονούμε ότι το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος 36 αγωνιστικών. Και στο τέλος το νήμα το κόβει πρώτος αυτός που δείχνει υπομονή, που έχει τις αντοχές, κι όχι αυτός που οδηγεί στο ξεκίνημα ή στα μισά της διαδρομής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News