Τομ Φαν Βέερτ: Μια μεταγραφή Ιανουαρίου που έγινε το Σεπτέμβριο

EUROKINISSI

Ο Τομ Φαν Βέερτ αφήσε πολλές υποσχέσεις στους φίλους της ΑΕΚ για το β΄γύρο του πρωταθλήματος με τη μεστή εμφάνισή του απέναντι στην Κηφισιά.

Ο Τομ Φαν Βέερτ  αποκτήθηκε από τον Βόλο για να ενισχύσει την frontline των κιτρινόμαυρων, να δώσει το εύκολο γκολ, τη σεντερφορίσια ενέργεια, αλλά ήταν εξαιρετικά άτυχος τον πρώτο του καιρό στην ΑΕΚ, αφού μια θλάση τον πήγε αρκετά πίσω.

Με τους ρόλους να έχουν μοιραστεί εν τη απουσία του και την ΑΕΚ να έχει πιάσει εξαιρετικό ρυθμό, ο Ολλανδός διαπίστωσε ότι τα λεπτά που του αναλογούσαν ήταν ελάχιστα ή ανύπαρκτα. Ό,τι χειρότερο για έναν παίκτη που ήρθε από μια μικρότερη ομάδα και πήρε την πρώτη ευκαιρία στην καριέρα του να παίξει σε ένα σημαντικό κλαμπ.

Η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ίσως δεν ευνόησε τη φορμαρισμένη ΑΕΚ, που επιπλέον έστειλε πέντε παίκτες στο Κατάρ, αποδείχτηκε, όμως, ευεργετική για τον 32χρονο Ολλανδό.

Ο Φαν Βέερτ που βρέθηκε (για πρώτη φορά) στο αρχικό σχήμα στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά,  γέμισε με την εμφάνισή του ελπίδες τον κόσμο της Ένωσης, μα πάνω από όλα με αυτοπεποίθηση τον ίδιο του τον εαυτό.

Με την παρουσία του στην επίθεση, ο Αλμέιδα πέρασε τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο, εκεί που δημιουργήθηκε πρόβλημα προ διακοπής με τον τραυματισμό του Ελίασον.

Ο Φαν Βέερτ λειτούργησε απέναντι στην Κηφισιά ως ο φορ που έπαιξε για την ομάδα, που έβλεπε τους συμπαίκτες του, που έσπαγε την μπάλα, ως ο παίκτης που απασχολούσε την άμυνα και μοίραζε το παιχνίδι. Παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα δεν είχε στη διάθεση του στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ή καλύτερα αυτόν τον ρόλο κλήθηκε να παίξει ο Αραούχο.

Ο Φαν Βέερτ δεν θα είναι απαραίτητα βασικός στα παιχνίδια της Ένωσης, θα αποτελεί όμως μια ακόμα εναλλακτική λύση, άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του Αργεντίνου προπονητή σε ματς ειδικών καταστάσεων. Εφόσον βρει ρυθμό και στο σκοράρισμα, ο Ολλανδός θα είναι ένα επιπλέον συν σε μια ήδη δυνατή επιθετική γραμμή.

Μια μεταγραφή Ιανουαρίου που έγινε το Σεπτέμβριο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News