ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν χρειάζεται τα γκολ του Αραούχο

EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει βρει δίχτυα μόνο τρεις φορές στο φετινό πρωτάθλημα. Ε και; Ο Αργεντινός προσφέρει στον προπονητή του τόσα πολλά με την εν γένει παρουσία του στο γήπεδο, ώστε ο Ματίας Αλμέιδα να μην έχει ανάγκη τα γκολ του.

Από τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο Σέρχιο Αραούχο ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, σε αυτό το συνεχές πήγαινε-έλα, Αθήνα – Λας Πάλμας, έχει καταγράψει μόνο δύο γεμάτες χρονιές.

Και στις δύο κατάφερε να πετύχει πάνω από 10 γκολ. Τη σεζόν 2017-18 σημείωσε 11 τέρματα σε 23 ματς και στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22, άλλα 12 σε 27 παιχνίδια.

Στη μισή σεζόν 2016-17 σκόραρε 5 φορές σε 15 ματς και στην επίσης μισή του 2019-20 άλλες 3 σε 15 παιχνίδια.

Φέτος, με τον ίδιο να ξεκινά για πρώτη φορά, δεύτερη διαδοχική σεζόν με τη φανέλα της Ένωσης, έχει σκοράρει μόλις 3 φορές σε 14 αγώνες. Πενιχρός απολογισμός για την αξία του.

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι τούτη τη χρονιά, ο Νο 11 της ΑΕΚ έχει χάσει την επαφή με τα δίχτυα, αυτή που τον χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια. Η διαφορά, όμως, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν είναι ότι η φετινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει ανάγκη τα γκολ του Αραούχο.

Για πρώτη φορά από την επάνοδο της στην Super League, η Ένωση διαθέτει ένα τόσο γεμάτο και τόσο ποιοτικό ρόστερ, ώστε αφενός μπορεί να πάρει τέρματα από πολλούς ποδοσφαιριστές, αφετέρου έχει την πολυτέλεια να θυσιάζει εκτελεστές, όπως ο Αραούχο, για να βοηθήσουν με την παρουσία τους και την ποιότητα τους, τους συμπαίκτες τους να βρουν δίχτυα.

Ο Αραούχο έχει εξελιχθεί φέτος στο καλύτερο στρατιώτη του Ματίας Αλμέιδα στο χορτάρι. Θυσιάζει τον  εγωισμό του και παίζει εκπληκτικά το ρόλο του πασέρ για τους συμπαίκτες του, ακόμα κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό των ασίστ που έχει βγάλει στο πρωτάθλημα.

Παρά την αστοχία, την γκίνια αν θέλετε, που τον χαρακτηρίζει τη φετινή περίοδο, ο Αραούχο έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, που τον καθιστούν απαραίτητο στο ροτέισον της ομάδας του και βασικό γρανάζι της επιθετικής μηχανής της ΑΕΚ.

Σίγουρα και ο ίδιος έχει επηρεαστεί από αυτή την κακοδαιμονία και είναι ολοφάνερο στις τελικές προσπάθειες που επιχειρεί ότι είναι αγχωμένος, όμως ο Ματίας Αλμέιδα εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον υπολογίζει, γιατί με την παρουσία του κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, από από μια στατιστική με 3-4 γκολ παραπάνω στο προσωπικό φάκελο ενός επιθετικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News