ΑΕΚ: Όταν κυνηγάς, δεν μπορείς να υποτιμάς

EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα φάνηκε να πιστεύει ότι θα έπαιρνε εύκολα το τρίποντο στα Ιωάννινα και η ΑΕΚ πέταξε τρεις βαθμούς στη λίμνη.

Να ξεκινήσουμε με κάποια δεδομένα.

Δεδομένο πρώτο: Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων μας με την ομάδα που έχει δημιουργήσει. Μπορεί τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να παραξένεψε πολλούς με τις συνεχείς αλλαγές σε παίκτες και σχήματα, ωστόσο είχε μια καλή δικαιολογία εκείνη την περίοδο, καθώς το ρόστερ της Ένωσης δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί.

Από τη στιγμή που είχε όλα τα όπλα στη διάθεση του, ο Αργεντινός παρουσίασε ένα σύνολο που έθελξε με την απόδοση του και ο ίδιος είχε την ικανότητα να καλύπτει τα κενά που άφηναν οι τραυματισμοί.

Δεδομένο δεύτερο: Ο, προ διακοπής για το Μουντιάλ, ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καμία σχέση με την περσινή ομάδα-θαύμα. Μετά τη διακοπή, όμως, πήρε ψυχωμένη ισοπαλία από τον Ολυμπιακό και κατάφερε να μη χάσει στη Λαμία αν και δεν ήταν καλός και βρέθηκε να χάνει 1-0. Είναι ολοφάνερο ότι ο «Άγιαξ», που πρόσθεσε παίκτες στο ρόστερ του, έχει γυρίσει το διακόπτη, βγάζει πάθος και ενέργεια στο γήπεδο και θα τα δώσει όλα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Δεδομένο τρίτο: Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το καλύτερο στην Ευρώπη ούτε καν μέσα στα 10 πρώτα, ωστόσο καμιά ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Ειδικά όταν έχει ανάγκη τους τρεις πόντους σε κάθε παιχνίδι και κυνηγά στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό.

Στο διά ταύτα, ναι μεν ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει απουσίες τραυματιών και τιμωρημένων παικτών, ωστόσο φάνηκε ότι αντιμετώπισε το παιχνίδι στο «Ζωσιμάδες» χωρίς να λάβει υπόψη του τα τρία παραπάνω δεδομένα. Δηλαδή, τη λογική και νοοτροπία που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΣ και την αναγκαιότητα να μην κάνει πειράματα σε κανένα παιχνίδι.

Στα Ιωάννινα ο Αλμέιδα φάνηκε να πιστεύει ότι θα πάρει εύκολα τη νίκη και ταυτόχρονα θα βρει την ευκαιρία να επαναφέρει ή να βάλει στο rotation παίκτες που δεν είχε στη διάθεση του στα προηγούμενα ματς ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τον Βίντα που έμεινε για περισσότερο από ένα μήνα εκτός ομάδας και χωρίς να έχει ουσιαστική συμμετοχή στην πορεία της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον Σιντιμπέ (αναγκαστικά), που εξακολουθεί να μην πείθει ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Τον Πάολο Φερνάντες, τον οποίο επέλεξε να χρησιμοποιήσει στα άκρα για να μάθει να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του.

Στο «Ζωσιμάδες», η ΑΕΚ έμπαζε από τα δεξιά, δεν είχε κόφτη-παρτενέρ δίπλα στο Γιόνσον, αφού έλειπε ο τιμωρημένος Σιμάνσκι, ο Πινέδα χάθηκε κάπου μεταξύ κέντρου και επίθεσης και από τη στιγμή που οι πρώτες φάσεις δεν έγιναν γκολ και βρέθηκε να κυνηγάει να επιστρέψει από το 0-2 απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά δεν θα την δυσκόλευε, έχασε τον προσανατολισμό της.

Ο Αλμέιδα είχε την επιλογή να επιλέξει μια πιο ορθολογική ενδεκάδα, να εμπιστευθεί τον Τομ φαν Βέερτ στην επίθεση και να πάρει την ταχύτητα και την οξυδέρκεια του Λιβάι Γκαρσία από τα άκρα, ένα σχήμα που φαίνεται να τον αποζημιώνει οπότε το επιλέγει.

Να κρατήσει τον πολύ καλό στα τελευταία παιχνίδια Μήτογλου στην ενδεκάδα. Δεν το έπραξε όμως και η ΑΕΚ έχυσε την καρδάρα με το γάλα και βρέθηκε ξανά στο – 7.

Στην εξέλιξη του αγώνα ο Αλμέιδα επανέφερε την κανονικότητα στην ενδεκάδα με τις δύο αλλαγές του, αλλά το ματς έμοιαζε πια με βουνό και ο ΠΑΣ είχε οχυρωθεί πολύ καλά στην άμυνα του έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Η μάχη για την τίτλο φυσικά δε χάθηκε, αλλά έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω και πετάχτηκε μία αγωνιστική στα σκουπίδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News