ΑΕΚ: Πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στην Ένωση;

EUROKINISSI

Έντονο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για το Λιβάι Γκαρσία. Έχει, όμως, η ΑΕΚ την πολυτέλεια να τον παραχωρήσει; Στη Νίκαια η απουσία του παραλίγο να στοιχίσει βαθμούς…

Συνήθως σε ένα blog, μετά τη λήξη ενός αγώνα, ασχολούμαστε με τα πεπραγμένα της αναμέτρησης. Τις επιλογές του προπονητή, τα συστήματα, την απόδοση των παικτών και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ στη Νίκαια, όμως, αποτελεί ειδική περίπτωση. Κι αυτό γιατί ένας παίκτης που δεν έπαιξε, ο Λιβάι Γκαρσία, ήταν αυτός που επηρέασε περισσότερο από όλους το παιχνίδι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Το όνομα του φορμαρισμένου παίκτη της ΑΕΚ έχει μπει στα μπλοκάκια πολλών σημαντικών ευρωπαϊκών κλαμπ και έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πουληθεί ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Ουδείς αναντικατάστατος, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή η παρουσία του Γκαρσία στην ενδεκάδα της ΑΕΚ λειτουργεί ως καταλύτης. Και αυτό γιατί είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, μπορεί να παίξει στα άκρα ή στην κορυφή της επίθεσης, μαρκάρει, τρέχει γρήγορα και πηδάει ψηλά. Είναι ο παίκτης που μπορεί με τις ενέργειες του, με ένα άλμα εις ύψος αλά… Σοτομαγιόρ, να ξεκλειδώσει ένα παιχνίδι. Να παρασύρει τους συμπαίκτες του στο δικό του ρυθμό.

Από τη στιγμή που τραυματίστηκαν και έλειψαν από την Ένωση ο Ελίασον και ο Γκατσίνοβιτς, ο ρόλος του Γκαρσία έγινε ακόμα πιο καταλυτικός, ειδικά από τη στιγμή που παίκτες όπως ο Αραούχο και ο Τσούμπερ είχαν χάσει την επαφή τους με τα δίχτυα.

Ο Σέρβος επέστρεψε στο ματς με τον Ιωνικό, αλλά θα χρειαστεί το χρόνο του για να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ.

Στη Νίκαια η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε χωρίς τον Γκαρσία, έχασε το ρυθμό της, τη σταθερά της. Γι’ αυτό η μη παραχώρηση του Γκαρσία είναι επιτακτική, ακόμα κι αν τα χρήματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι πολλά. Αν θέλει, βέβαια, η ΑΕΚ να είναι η πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν…

Και δυο λόγια για τον Στίβεν  Τσούμπερ. Ο Ελβετός δεν είναι ούτε ο σούπερ παίκτης που μας έδειξε στις αρχές της περασμένης σεζόν, αλλά ούτε άμπαλος και χασογκόλης όπως θεωρούν πολλοί λόγω της δυστοκίας του τη φετινή χρονιά. Είναι μια καλή μονάδα, ένας ποιοτικός παίκτης, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, εάν έχει συγκεκριμένο ρόλο στο παιχνίδι του και αγωνίζεται χωρίς άγχος. Αυτό το γκολ στη Νίκαια αποτελεί μια καλή αφετηρία για να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News