ΑΕΚ: Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ; Απόδειξη!

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, αλλά μια ομάδα όπως η ΑΕΚ πρέπει να σέβεται την ιστορία της και τις αξίες που πρεσβεύει δεκαετίες τώρα. Γράφει ο Βασίλης Γεωργιώτης.

Να ζει κανείς ή να μη ζει;

Να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά ή να μην το πάρει;

Στο σεξπιρικό ερώτημα του Άμλετ προσωπικά θα απαντούσα εύκολα. Γι’ αυτό έχουμε έρθει στη γη, για να ζήσουμε, για να το παλέψουμε όποια αναποδιά και αν μας έχει συμβεί. Ακόμα και η τραγικότερη…

Στο δεύτερο ερώτημα σκέφτηκα ένα σωρό απαντήσεις. Τις παραθέτω με χρονική σειρά:

– Ναι, να το πάρει η ΑΕΚ στα χαρτιά το παιχνίδι. Ας πρόσεχαν στον Ατρόμητο κι ας είχαν φροντίσει το δοκάρι να έχει το σωστό ύψος. Άλλωστε το ματς ήταν επικίνδυνο, με τον Ατρόμητο ανεβασμένο και ειδικότερα με τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γινόταν το παιχνίδι.

– Ας αποφασίσει ο διαιτητής. Άλλωστε υπάρχουν κανονισμοί. Ας τους εφαρμόσουν τα πειθαρχικά όργανα και η ΑΕΚ από κει και πέρα θα πειθαρχήσει στην όποια απόφαση. Κι αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του, κι ένα σουτ έγλειφε το οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα αναπηδούσε εκτός εστίας;

– Μισό λεπτό. Θα πρέπει η ΑΕΚ να κάνει ένσταση για να διεκδικήσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Χμμμ…

– Όχι ρε παιδιά, ποια ένσταση; Τόσα χρόνια όλοι οι αγνοί οπαδοί της Ένωσης πρεσβεύουν ότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ; Και είναι ωραίο αυτό και ρομαντικό και ανθρώπινο. Δεν έγινε ο κακός χαμός – σωστά κατ’ εμέ – με το πρωτάθλημα του Βάλνερ; Δε βάζω στην ίδια ζυγαριά το ματς της Τούμπας, γιατί εκεί βγήκαν πιστόλια στο γήπεδο. Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο, far west ήταν.

– Kαμμία δεύτερη σκέψη. H ΑΕΚ έπρεπε να ζητήσει να μπει να παίξει το παιχνίδι ή να αιτηθεί να γίνει το ματς κανονικά. Να μη διεκδικήσει τη νίκη στα χαρτιά.

Για να αποδείξει ότι όντως είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι κηλίδα στην ιστορία της και στις αξίες που πρεσβεύει εδώ και χρόνια και μεγάλωσαν ακολουθώντας τες γενιές φιλάθλων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News