AΕK: Οι λόγοι για τους οποίους οι οπαδοί της δεν έχουν πρόβλημα με το «χάρτινο τρίποντο» στο Περιστέρι

EUROKINISSI

Ο Βασίλης Γεωργιώτης επιχειρεί να καταγράψει την ψυχολογία των φίλων της ΑΕΚ που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την στάση της διοίκησης να πάρει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα χαρτιά!

Τα κατεβασμένα δοκάρια, η διαφορετικότητα της AΕK και η διεκδίκηση ενός αγώνα στα χαρτιά από την πλευρά της Ένωσης, μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων από την περασμένη Κυριακή.

Είναι δεδομένο πια ότι η AΕK έχει στυλώσει τα πόδια της και διεκδικεί τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα χαρτιά. Μία στάση που πυροδοτείται ακόμα περισσότερο από το κοινό μέτωπο εναντίον της.

Το ερώτημα είναι «ο κόσμος της δικαιολογεί αυτή τη στάση της διοίκησης ή εμμένει στη φιλοσοφία της διαφορετικότητας;».

Με μια ψύχραιμη, χωρίς οπαδικούς συναισθηματισμούς, καταγραφή των γεγονότων, η απάντηση είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κιτρινόμαυρου λαού στηρίζει τη στάση της διοίκησης. Και δεν αναφέρομαι στο νεαρόκοσμο που δεν έχει μπολιαστεί ακόμα με το πραγματικό DNA της ομάδας, αλλά σε ανθρώπους που έχουν περάσει τρεις και τέσσερις δεκαετίες από τη ζωή τους βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι βασικοί λόγοι στάσης της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι δύο:

Ο πρώτος είναι ότι ο μέσος AΕKτζής βαρέθηκε τα λόγια συμπαράστασης, να του χτυπούν φιλικά την πλάτη. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο όπου ανέκαθεν επικρατούσε ο νόμος του ισχυρού, τίτλο με… εξαπτέρυγα δεν κέρδισε κανείς. Το πρωτάθλημα έχει φτάσει σε ένα πολύ κομβικό σημείο και κάθε πόντος είναι χρυσάφι. Στο κάτω-κάτω η AΕK δεν διεκδικεί τους τρεις πόντους από ένα παιχνίδι που χάθηκε, αλλά από ένα ματς που δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα, σύμφωνα με την άποψή τους, των γηπεδούχων.

Τούτο όμως δε σημαίνει, στη λογική του μέσου AΕKτζή, ότι η ομάδα του πρόδωσε τις βασικές αρχές της.  Και αυτό γιατί η Ένωση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνει ξανά το παιχνίδι, αρκεί να τιμωρηθεί ο Ατρόμητος ως υπεύθυνος για τις αντικανονικές διαστάσεις στις εστίες του γηπέδου του Περιστερίου. Τουλάχιστον έτσι προβάλλεται επικοινωνιακά η στάση της και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Η AΕK απλά υπέδειξε την παράβαση. Ο κανονισμός είναι αυτός που προβλέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αν αποδειχθεί η υπαιτιότητα του γηπεδούχου, να κερδίσει ο φιλοξενούμενος το παιχνίδι στα χαρτιά. Και να θέλει δηλαδή η AΕK να γίνει το παιχνίδι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Στους λιγοστούς, πολύ ρομαντικούς, αυτή η λογική μπορεί να ακούγεται ως κάτι μεσοβέζικο, αλλά για τον μέσο όρο είναι μια κυνική άποψη, που και τα συμφέροντα της ομάδας υπερασπίζεται και δεν αποτελεί παραβίαση των αρχών του και του DNA της ομάδας.

Με το κοινό μέτωπο των υπολοίπων (πλην ΠΑΟΚ) διεκδικητών του τίτλου εναντίον της, το μότο «μόνοι μας και όλοι σας» αποτελεί μια ικανοποιητική παράφραση του «είναι διαφορετικό να είσαι AΕK».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News