Super League: ΑΕΚ, άσε τις ανακοινώσεις για τους άλλους και πάρε το ματς στο γήπεδο

EUROKINISSI

Η ΑΕΚ βγήκε χαμένη, σε πρώτο βαθμό βαθμό, από την υπόθεση των «δοκαριών» του Περιστερίου. Ας αφήσει τώρα το χαρτοπόλεμο κι ας πάρει στο ματς στο γήπεδο, για να μη χάσει τον προσανατολισμό της.

Η ΑΕΚ έχασε, λοιπόν, την υπόθεση των «δοκαριών» και βάσει της απόφασης του  Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στο Περιστέρι, για να πάρει τους τρεις πόντους από το ματς με τον Ατρόμητο.

Μπορεί στην Ένωση να θεωρούν καθήκον τους να κυνηγήσουν την υπόθεση στην εφέσεων (κατανοητό, αφού δεν θέλουν να παραδοθούν αμαχητί από τη στιγμή που άνοιξαν τον ασκό), όμως πραγματικά για το καλό όλων, της ίδιας της ΑΕΚ, του Ατρομήτου (με τον οποίον κανείς δεν ασχολείται λες και είναι ξένη ομάδα) και του ελληνικού ποδοσφαίρου, το παιχνίδι πρέπει να γίνει.

Μολονότι η ΑΕΚ, από τη στιγμή που ανακίνησε την ιστορία με το ύψος των δοκαριών, θα είχε όφελος τρεις ξεκούραστους βαθμούς (αν δικαιωνόταν), προς το συμφέρον της θα είναι μια ενδεχόμενη νίκη της εντός των ορίων του γηπέδου και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη, καθώς ανέκαθεν υποστήριζα ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει δόλος, τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο.

Και με την τέλεση του αγώνα, όταν αποφασιστεί οριστικά, η Ένωση θα έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτό το ματς, από έναν αντίπαλο που, όπως παραδέχτηκε ο προπονητής του, έχασε το τρένο των πλέι οφ, και να λήξει μια και καλή η κουβέντα περί χάρτινου, πέτσινου ή οτιδήποτε άλλου, πρωταθλήματος. Μια κουβέντα που μόνο πώλωση προκαλεί, οξύνει το πάθη και θα την ακολουθεί. Και από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δεν την ωφελεί να πηγαίνει η συζήτηση αλλού και να αμφισβητείται η ανωτερότητά της.

Τι κατάφερε η ΑΕΚ με όλη αυτή την ιστορία; Να συσπειρώσει την πλειοψηφία του κόσμου της, αλλά και να δημιουργήσει μικρής έκτασης διαφωνίες εντός των κόλπων της. Και βέβαια να ανοίξει την κουβέντα περί αμφισβήτησης της διαφορετικότητάς της, για την οποία καμάρωνε ο μέσος, αγνός ΑΕΚτζής.

Από την άλλη όμως, κατάφερε να συσπειρώσει και τους αντιπάλους της, εν προκειμένω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε ένα κοινό μέτωπο. Γιατί η πραγματική κόντρα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αλλά από τη μεριά υπάρχει η ΑΕΚ και από την άλλη ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, καθώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε την ουδετερότητα.

Όσο πιο γρήγορα, λοιπόν, λήξει και στην εφέσεων αυτή η υπόθεση, τόσο το καλύτερο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει στο γήπεδο και, εφόσον είναι καλύτερη αγωνιστικά, να πάρει τους τρεις πόντους και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς οποιασδήποτε μορφής αστερίσκους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News