ΑΕΚ: Πρωτάθλημα θα της δώσει η κανονικότητα και όχι οι ισοπαλίες των άλλων

Μολονότι την 24η αγωνιστική η ΑΕΚ ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, το βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι παίζει το πιο… κανονικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη μάχη που δίνει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Σε μια μέρα που ρίχτηκαν στη μάχη και οι τέσσερις διεκδικητές του φετινού τίτλου, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη, παίρνοντας το τρίποντο από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και βλέποντας τους υπόλοιπους τρεις να κολλάνε στην ισοπαλία και να… ασχολούνται με το VAR.

Αυτό το 3–1-1–1 έφερε ξανά την Ένωση στην ευχάριστη γι’ αυτήν θέση να κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς υπολείπεται δύο πόντων του Παναθηναϊκού, έχοντας και ένα μας λιγότερο, ενώ είναι στο +3 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κέρδος για την ΑΕΚ, τώρα που πλησιάζουμε στα πιο κρίσιμα στάδια του πρωταθλήματος, δεν είναι το βαθμολογικό, αλλά ότι εξακολουθεί να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη «κανονικότητα» ως ποδοσφαιρικό σύνολο σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους πρωταθλητές.

Κι αν κρατήσει αυτό το χαρακτηριστικό, δεν θα έχει ανάγκη τα αποτελέσματα των άλλων για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμα κι αν γκελάρει σε κάποια παιχνίδια.

Ακόμα και στα ματς που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και φάνηκε να εγκλωβίζεται από το παιχνίδι των αντιπάλων, προσπαθούσε να κερδίσει παίζοντας κανονικό ποδόσφαιρο, γρήγορο, με ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο, με αυτοματισμούς και συνδυασμούς. Η ομάδα του Αλμέιδα παίζει γρήγορα και όχι βιαστικά, γιατί έχει ομοιογένεια, εμπειρία και ποιότητα σε όλες τις θέσεις, παρά τους πολλούς τραυματισμούς.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει γρήγορα, αλλά υπολείπεται ομοιογένειας και πολλές φορές τρέχει… τσαπατσούλικα – λογικό με τόσες πολλές και αδιάκοπες αλλαγές στο φετινό του ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός υστερεί ξεκάθαρα σε ποιότητα και ποσότητα, αν και ξεχειλίζει από αποφασιστικότητα.

Ο δε ΠΑΟΚ, είναι μια νέα ομάδα με πολλούς νεαρούς, ταλαντούχους μεν, άπειρους δε παίκτες, που, ενώ χτίζεται εξαιρετικά  από τον γκρινιάρη προπονητή του, δεν έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους της, ίσως γιατί δεν ξέρει τις πραγματικές δυνατότητές της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News