ΑΕΚ: Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι μισό πρωτάθλημα

Με νίκη επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ δεν διατηρείται απλά στην πρώτη θέση, αλλά εξουδετερώνει τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό της στη μάχη για τον τίτλο.

Χιλιοειπωμένο, μα τόσο αληθινό. Πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή, παρά να ανεβείς σ’ αυτήν.

Η ΑΕΚ σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση, μία στροφή πριν από τον τερματισμό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα δύσκολα τώρα όμως αρχίζουν, αρχής γενομένης από το σούπερ ματς με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στην OPAP Arena. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αν η ΑΕΚ θα αναδειχθεί φέτος πρωταθλήτρια.

Μπορεί τις έξι ομάδες των πλέι οφ να περιμένουν άλλα 10 παιχνίδια, όμως τούτο εδώ είναι το πλέον σημαντικό. Αν κερδίσει η Ένωση, δεν μπαίνει απλά ως πρώτη στην έξτρα περίοδο της Super League, αλλά αφήνει τον Ολυμπιακό 9 βαθμούς πίσω της, ένα χάντικαπ που φαντάζει αδύνατον να καλυφθεί.

«Και γιατί κερδίζοντας τον Ολυμπιακό πλησιάζει πολύ κοντά στον τίτλο;» η εύλογη ερώτηση.

Επειδή, κατά την προσωπική μου άποψη, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες, που είναι σε θέση να κάνει το σερί των νικών που χρειάζεται για να στεφθεί πρωταθλητής. Είναι μια ομάδα μαθημένη στους τίτλους, έχει την ποιότητα στο ρόστερ της και τη δυναμική από τα πρόσφατα αποτελέσματά της για να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση. Όχι όμως αν βρεθεί στο -9, και αν αποτύχει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι να νικήσει την ΑΕΚ.

Οι ισορροπίες αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό είναι εύθραυστες και μια νέα αποτυχία απέναντι στο συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena πιθανόν να προκαλέσει εξελίξεις.

Με όλο το σεβασμό την προσπάθεια και την αξία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, κανείς τους δεν δείχνει να έχει την στόφα της ομάδας που μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα ή να πάρει περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια που θα συναντήσουν τον Δικέφαλο.

Γι’ αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, για τις φιλοδοξίες που έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έστω κι αν το +1 από τον Παναθηναϊκό, με το οποίο ενδεχομένως θα πει στο play off, είναι μαθηματικά μικρό.

Στην πραγματικότητα όμως θα έχει καλύψει το 50% της απόστασης μέχρι την κούπα του πρωταθλητή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News