AEK: Το πάθημα της ήττας από τον Ολυμπιακό και το 1-0 του… Σάντος

Από το 1-3 με τον Ολυμπιακό και έπειτα ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε το… τροπάριο και παίζει για το τρίποντο και όχι για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του κάθε φανατισμένου οπαδού.

Οι έξυπνοι άνθρωποι από τις ήττες τους, από τις αποτυχίες τους μαθαίνουν, ομοίως και οι έξυπνοι προπονητές. Κοιτάζονται στον καθρέφτη, βλέπουν σε βίντεο τα παιχνίδια και κάνουν την αυτοκριτική τους.

Σε αυτό το μικρό διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι και έξυπνος είναι και αυτοκριτική ξέρει να κάνει.

Η ήττα στο ματς με τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, τον προβλημάτισε, αλλά λειτούργησε και ως ένα καλό μάθημα, που του έδωσε να καταλάβει τι τον περιμένει στα πλέι-οφ, αλλά και ότι αν συνεχίσει η ΑΕΚ με το πόδι πατημένο στο γκάζι, στο φινάλε της έξτρα περιόδου του πρωταθλήματος, εκεί που κρίνεται δηλαδή ο τίτλος, η ομάδα του θα… μείνει από βενζίνη.

Το μότο «Εδώ είναι Φιλαδέλφεια και θα χάνεται από τη Δεκελείας» πήγε την ΑΕΚ ψηλά, πολύ ψηλά, αλλά δεν μπορεί αν είναι οδηγός της στην post season. Αυτοί οι πανηγυρικοί πωρώνουν τον κόσμο, αλλά οι προπονητές οφείλουν να είναι πιο ρεαλιστές.

Ο Αλμέιδα αντιμετωπίζει πια πιο κυνικά τα παιχνίδια, είναι πιο πραγματιστής, ξέρει ότι στα πλέι-οφ δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος.

Και το 1-0 και το 3-0 τους ίδιους βαθμούς δίνουν. Αν όμως παίξεις για το 3-0, κινδυνεύεις να μην κερδίσεις, ενώ η προστασία του 1-0, ακόμα και ενάντια σε έναν αντίπαλο θεωρητικά υποδεέστερο, όπως ο Βόλος, σου εξασφαλίζει τους πολύτιμους βαθμούς.

Ο οποίος Βόλος, ειρήσθω εν παρόδω εγκατέλειψε κι αυτός το επιθετικό στυλ και παίζει σκληρή άμυνα, καθώς μόνο αδιάφορος δεν είναι, αφού ο Άρης μοιάζει τρωτός.

Πριν από χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα ένας άνθρωπος με καφέ πέτσινο που είχε ως δόγμα του το συντηρητικό 1-0, ο Φερνάντο Σάντος. Με ρόστερ σε ομάδες που ήταν αδύνατο να κάνουν πρωταθλητισμό και με μια εθνική ομάδα που δεν έβριθε από ταλέντο. το 1-0 του Σάντος έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Όπως μια χαρά το ίδιο δόγμα οδηγεί και την ΑΕΚ στα πλέι-οφ με μέχρι τώρα απολογισμό, 2 νίκες, 1 ισοπαλία, τέρματα 2-0 και πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Η διαφορά του Αλμέιδα με τον Σάντος είναι ότι με το υλικό που έχει στα χέρια του ο Αργεντινός, οι πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι πολλές, πάρα πολλές…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News