ΑΕΚ: Και τώρα τι κάνουμε χωρίς τον Σέρχιο;

Η ΑΕΚ δεν έχασε απλά έναν ενδεκαδάτο παίκτη με τον τραυματισμό του Σέρχιο Αραούχο, αλλά τη σταθερά της στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ ισόβαθμη του Παναθηναϊκού στην πρώτη θέση και έξι αγώνες να απομένουν για το φινάλε, ο Ματίας Αλμέιδα χάνει από την πλούσια φαρέτρα του ένα από τα βέλη του. Όχι, όμως ένα οποιοδήποτε βέλος.

Η παρουσία του Σέρχιο Αραούχο στον αγωνιστικό χώρο δεν περιορίζεται στην οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δώσει στην ομάδα του με την ποδοσφαιρική ποιότητα που τον χαρακτηρίζει.

Ο Αργεντινός είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι έμπειρος, ικανότατος με την μπάλα κάτω, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι, σκοράρει, πασάρει, μαρκάρει, ηγείται.

Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, αποδεκτός από όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο, και η ηγετική παρουσία σε κάθε μικροεστία που μπορεί΄να δημιουργηθεί στον αγωνιστικό χώρο πάνω στην ένταση της μάχης, έχει λειτουργήσει πυροσβεστικά πολλές φορές, ώστε οι συμπαίκτες του να μη χάσουν το μυαλό τους και τη συγκέντρωσή τους στο παιχνίδι.

Στατιστικά, ο Αραούχο έχει πετύχει λιγότερα γκολ από πέρυσι (12 έναντι 7, τέταρτος στη λίστα της ΑΕΚ μαζί με τον Γκατσίνοβιτς), αλλά έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ (μαζί με τον Μάνταλο), 7 τον αριθμό, έναντι καμιάς πέρυσι. Συνολικά δηλαδή έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρυσι, κι ας έχει περάσει η εικόνα ότι φέτος δεν βοηθά τόσο στην επίτευξη τερμάτων όσο τη σεζόν 2021-22.

Για τον Αλμέιδα είναι ευτυχής συγκυρία η αγωνιστική άνοδος του Στίβεν Τσούμπερ, που θα κληθεί να καλύψει το κενό του, ωστόσο ο Ελβετός είναι παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά και – σε αντίθεση με τον Αραούχο – βασικά περιμένει την μπάλα και μειονεκτεί στο μοίρασμά της στους συμπαίκτες του.

Και κάτι ακόμα. Ο Αραούχο ήταν ο μαραθωνοδρόμος στη φετινή ΑΕΚ, ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, 2.515 σε 29 ματς, 121 περισσότερα από τον δεύτερο Ντομαγκόι Βίντα. Ήταν η σταθερά της Ένωσης σε κάθε παιχνίδι.

Αυτή σταθερά από εδώ και πέρα θα λείψει και θα είναι πολύ δύσκολο για τον Αλμέιδα να αντικαταστήσει άμεσα τον πολυποίκιλο ρόλο του συμπατριώτη του επιθετικού. Από τη στιγμή, μάλιστα, που άμεσα έρχεται παιχνίδι-φωτιά με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News