AEK: Ποτέ ξανά τόσο κυριαρχική ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη!

Η Ένωση κρατούσε για άλλη μια φορά τα ηνία σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα που ξέρει τις αγωνιστικές της δυνατότητες και δεν δειλιάζει σε καμία έδρα.

Χωρίς περικοκλάδες, αφήνω τα των αποφάσεων των αρχόντων του ντέρμπι στους διαιτητολάγνους και μπαίνω στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Για την εικόνα του Ολυμπιακού, που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που κατακτούσε με ευκολία τα πρόσφατα πρωταθλήματα (για να μην αναφέρω παλαιότερες εποχές), καταλληλότεροι είναι να μιλήσουν οι ρεπόρτερ της ομάδας.

Για σταθείτε όμως! Ήταν τόσο μέτριος ο Ολυμπιακός ή τόσο καλή η ΑΕΚ, ώστε σε ένα ολόκληρο παιχνίδι να δημιουργήσουν οι ερυθρόλευκοι μόνο μία φάση άξιας αναφοράς, κι αυτή από μαζεμένα λάθη των αντιπάλων;

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός αγωνιστικά στο ντέρμπι, όμως θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα που είδαμε, έπαιξε το στήσιμο και η απόδοση της ΑΕΚ.

Προσωπικά, πέρα από κάποια σποραδικά ματς στο παρελθόν με καλή ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (αλλά χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα), δεν θυμάμαι να βλέπω μια ενδεκάδα με κιτρινόμαυρες φανέλες να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αν στο ματς του πρώτου γύρου είχε και ο Ολυμπιακός τις δικές τους στιγμές υπεροχής στο β’ ημίχρονο, μέχρι τη διακοπή που προκάλεσαν ορισμένοι οπαδοί του, στο χθεσινό (23/4) ματς η ΑΕΚ είχε πραγματικά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έκανε σαφείς τις προθέσεις της από το πρώτο λεπτό.

Ο Αλμέιδα άφησε στην άκρη την τακτική της προσεκτικής προσέγγισης των αγώνων στα πλέι οφ και ετοίμασε την ομάδα του να μπει και να καταπιεί τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό, χτυπώντας τον Ολυμπιακό στα αδύνατα σημεία του και ιδιαίτερα στην άμυνα στον άξονα.

Όλοι είδαν και στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και σε αυτό των πλέι-οφ, ότι η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε τόσες πολλές φάσεις, ώστε θα μπορούσε να πετύχει και δύο και τρία γκολ.

Ακόμα και με τη φυσιολογική κοιλιά κάποια στιγμή στο παιχνίδι (λόγω κούρασης) η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε και πήρε ξανά μπρος με τους ξεκούραστους που ήρθαν από τον πάγκο και που δεν υστερούν ιδιαίτερα σε ποιότητα σε σχέση με τους βασικούς – κι αυτό είναι έργο της διοίκησης που ύστερα από χρόνια σφιχτής πολιτικής «γέμισε» το ρόστερ της ομάδας.

Με λίγες κουβέντες, η ΑΕΚ έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή, ομάδας που θέλει να έχει τον έλεγχο του αγώνα, που κυνηγά τη νίκη και δεν την αφήνει να κρίνεται στις λεπτομέρειες και στην τύχη, γι’ αυτό και, παρ’ ότι η εξέλιξη των πλέι-οφ, η ισοβαθμία και το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν, το πρωτάθλημα θα κριθεί στην έδρα του εξαιρετικού φέτος Παναθηναϊκού, θεωρώ ότι ο τίτλος είναι στο δικό της χέρι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News