Super League: Θα αντέχαμε στην Ελλάδα να ενεργοποιηθούν τα «βαλιτσάκια»;

Στην Ισπανία οι συνδιεκδικητές του τίτλου συνηθίζουν να τάζουν χρήματα στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο αντίπαλος τους στο φινάλε της σεζόν και κανείς δεν έχει πρόβλημα. Θα αντέχαμε να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ;

Χάθηκε το πρωτάθλημα ή όχι για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο; Χωρίς να διαθέτω προφητικές ικανότητες, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην αφήσει να του γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του αυτό που με τύχη ή με ικανότητα (ή και με τα δύο μαζί), κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους: το προβάδισμα, έστω ισχνό, αλλά ικανό να τον τοποθετεί στην πρώτη θέση, έναντι της ΑΕΚ.

Μπορούν ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης στο Απόστολος Νικολαΐδης και ο Ολυμπιακός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης να κόψουν βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, ώστε η ΑΕΚ με το 3/3 να υπερκεράσει τους «πράσινους»; Κατά την ταπεινή μου άποψη και χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, πολύ δύσκολα το Τριφύλλι θα πετάξει έστω μια ισοπαλία σε αυτά τα τρία ματς.

Αυτή η κατάσταση που βιώνουν όμως οι δύο μονομάχοι, μου έφερε στο μυαλό μια τακτική που εφαρμόζεται στην Ισπανία και που μου θύμισε ένας καλός συνάδελφος, λάτρης της La Liga: τα βαλιτσάκια!

Αυτά τα βαλιτσάκια (maletines), είναι μια τακτική που εφαρμόζεται άτυπα, όταν δύο ή και περισσότερες ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Οι υποψήφιοι πρωταθλητές, λοιπόν, τάζουν ένα μεγάλο πριμ στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο συνδιεκδικητής του τίτλου, για να κερδίσουν τον αντίπαλο. Όλοι το γνωρίζουν, όλοι το εφαρμόζουν και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Ούτε οι Αρχές.

«Σου δίνω ένα εκατομμύριο (τυχαίο το νούμερο), για να κερδίσεις τον αντίπαλο». Σταράτα και κοφτά. Προσέξετε, δεν τάζεις χρήματα για να χάσει μια ομάδα, που είναι πέρα για πέρα αθέμιτο, αλλά για να κερδίσει!

Το ερώτημα είναι, «θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα βαλιτσάκια στο ελληνικό ποδόσφαιρο;». Εσείς τι λέτε; Ξέρετε κάποιον ποδοσφαιρικό παράγοντα που θα έλεγε όχι σε ζεστό χρήμα;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News