AEK: Οι δικαιολογίες και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι για τους αδύναμους, όχι για τους ισχυρούς

Με τον Παναθηναϊκό να κρατά το προβάδισμα, η ΑΕΚ και το κιτρινόμαυρο περιβάλλον καλλιεργούν ένα κλίμα μιζέριας και συνωμοσίας, που αδικεί την εξαιρετική ομάδα που έχτισε φέτος ο Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος,  αλλά το δίδυμο των αγώνων με τον Ολυμπιακό (1-3) και τον Παναθηναϊκό (0-0), την έφερε και πάλι στη θέση του κυνηγού.

Το απρόσμενο 0-0 του Τριφυλλιού με τον Βόλο, της έδωσε ξανά τη δυνατότητα να κρατά την τύχη στα χέρια της, ωστόσο στο Απόστολος Νικολαΐδης δεν μπόρεσε να κερδίσει και να πάρει το πάνω χέρι.

Την προηγούμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός γκέλαρε απρόσμενα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο του, αλλά και η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό.

Τρεις ευκαιρίες που χάθηκαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους – άλλωστε κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις νίκες -, με την κιτρινόμαυρη πλευρά να επικαλείται για τις δύο τελευταίες την ίωση και να κουνά το δάχτυλο στον Παναθηναϊκό, που ζήτησε αναβολή για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος ο Αλμέιδα, βέβαια, είπε ότι όσο έχει έντεκα παίκτες, θα διεκδικεί στο γήπεδο τις νίκες.

Την ίδια ώρα, ο Τύπος που υποστηρίζει ανοιχτά την ΑΕΚ, κάνει λόγο για συνωμοσία των αιωνίων προκειμένου να στερήσουν τον τίτλο από την ομάδα τους.

Είναι πραγματικά κρίμα σε μια χρονιά που η ΑΕΚ έφτιαξε ένα υπέροχο γήπεδο και η διοίκηση, με μαέστρο τον Ματίας Αλμέιδα δημιούργησε μια ομάδα που ακόμα και οι αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να καλλιεργείται ένα κλίμα μιζέριας, αδικίας και κακομοιριάς.

Η ΑΕΚ φέτος ήταν δυνατή εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν θα της φταίει καμία ίωση, καμία συνωμοσία και κανένα δοκάρι. Θα το έχει χάσει επειδή είχε απέναντι της έναν άξιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να μην είναι καλύτερός της ποιοτικά και επιθετικά, είναι όμως πειθαρχημένος, εξαιρετικός τακτικά και καλύτερος αμυντικά. Με λίγα λόγια, ένας άξιος αντίπαλος, που πόνταρε σε διαφορετικά ποδοσφαιρικά στοιχεία για να πετύχει το στόχο του.

Τώρα, αν κάποιοι κύκλοι θέλουν, για τα δικά του προσωπικά και/ή οπαδικά συμφέροντα να επικαλούνται χίλιες δυο δικαιολογίες (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει μόνο με την ΑΕΚ…) είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Ωστόσο, οι δικαιολογίες ήταν ανέκαθεν μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών και το άλλοθι των αδυνάτων. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ η χρήση τους μόνο κακό κάνει σε μια ομάδα που μόνο αδύνατη δεν ήταν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News