Super League: Ο ΠΑΣ πήρε πίσω τους 5 βαθμούς, παίζει στα play-offs!

Super League: Ο ΠΑΣ πήρε πίσω τους 5 βαθμούς, παίζει στα play-offs

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση τιμωρίας του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες πήραν πίσω τους πέντε βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν μετά την εισήγηση της EEA και αγωνίζονται στα play-offs.

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχαν αφαιρεθεί 5 πόντοι για μια παλαιότερη υπόθεση μεταβίβασης μετοχών από τον πρόεδρό του Γιώργο Χριστοβασίλη. Η πειθαρχική επιτροπή της Super League αποφάσισε να τιμωρήσει τους Γιαννιώτες για την υπόθεση, αλλά αυτοί προσέφυγαν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Σήμερα, Τρίτη (8/3), η ΕΠΟ αποφάισε ότι κακώς επιβλήθηκε η τιμωρία στον ΠΑΣ καθώς είχε παρέλθει πενταετία από την τέλεση της πράξης, επομένως έπρεπε να είχε παραγραφεί. Η μεταβίβαση είχε λάβει χώρα το 2016.

Συνεπώς, με το +5 ο ΠΑΣ Γιάννινα πιάνει τους 40 πόντους, ανεβαίνει στην έκτη θέση, προσπερνώντας τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης και θα συμμετάσχει στα play-offs.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα αγωνιστεί στα play-offs μετά τη σεζόν 2012-13 όταν είχαν τερματίσει 5ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 4ος στα play-offs , όπου δεν πήρε μέρος ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τη θέση του στην εξάδα, χωρίς να περιμένει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, αν είχε κερδίσει στον Βόλο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δέχθηκε την από 27.2.2022 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 5604/28.2.2022 κρινόμενη έφεση των 1) ΠΑΕ ΠΑΣ Γάννινα 1966 και 2) Γεωργίου Χριστοβασίλη του Ιωάννη και εξαφάνισε την υπ ’αριθμ. 66/25.2.2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 Ελλάδος. Αποφάνθηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και ο Γεώργιος Χριστοβασίλης δεν κρίνονται πειθαρχικώς ελεγκτέοι ως υπαίτοι της παραβάσεως των διατάξεων των άρθρων 69 παρ.1, 12 και 69Α παρ.1 και 2 του ν.2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 4.2.2022 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω παραγραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Όταν «χαραμίζεις» ευκαιρίες δεν… ΠΑΣ play offs

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News