Ολυμπιακός Μεταγραφές: Γιατί δεν ψάχνει νέο Ομάρ και νέο Τσιμίκα

Νέος Ομάρ. Νέος Τσιμίκας. Νέος Γκιλιέρμε. Νέος Καραπιάλης. Νέος Ζιοβάνι. Νέος Ριβάλντο. Συνηθίζουμε να προσπαθούμε να περιγράφουμε τους παρόντες παρομοιάζοντάς τους με τους προηγούμενους και (προφανώς πια) απόντες. Είναι εύκολο. Είναι βολικό. Συχνά ωστόσο είναι και άστοχο.

Να μπω στο θέμα; Θα μπω. Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός αλήθεια για το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνάς του; Αρκετοί λένε νέο Ομάρ και νέο Τσιμίκα. Λάθος.

Όταν ήρθε ο Ομάρ στον Ολυμπιακό ήταν ένα παιδάκι που αποκτήθηκε με 400 χιλιάδες ευρώ

Προφανώς θα ήταν ιδανικό να αποκτηθούν παίκτες με τη δική τους αξία. Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο όμως. Τι ήταν ο Ομάρ όταν ήρθε στον Ολυμπιακό; Να σας θυμίσω; Ήταν, περίπου, ποδοσφαιρικά τίποτα. Ένα παιδάκι που αποκτήθηκε από την Μπράουνσβαϊγκ 400 χιλ.ευρώ! Όχι ο παικταράς που θυμόμαστε. Δηλαδή δεν ήταν όταν ήρθε αυτό που ψάχνει τώρα ο Ολυμπιακός. Αυτό που ψάχνει τώρα ο Ολυμπιακός για το δεξί άκρο της άμυνάς του δεν είναι ένα λαχείο, όπως ήταν τότε ο άσημος και άγνωστος Ομάρ, αλλά μια σιγουράτζα για να διαδεχθεί τον Κένι Λαλά που αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του αναμενομένου και αμυντικά και δημιουργικά. Ο Ομάρ όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν λαχείο. Και αποδείχθηκε… τζακ ποτ. Και έτυχε και πέτυχε. 

Ο Τσιμίκας επέστρεψε από το δανεισμό του ως ρεζέρβα του Κούτρη και ο Μαρτίνς τον εκτόξευσε

Ή, μήπως, δε συνέβη κάτι ανάλογο με τον Τσιμίκα; Όταν προσπάθησε να του δώσει ευκαιρίες ο Πάουλο Μπέντο τη σεζόν 2016/17, η συντριπτική πλειοψηφία τον… κρέμασε για ένα λάθος σε ματς με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Και δεν ξανάπαιξε και έφυγε για 1,5 χρόνο δανεικός. Και γύρισε για να αποδείξει ότι βελτιώθηκε. Τότε όλοι θεωρούσαν τον Κούτρη βασικούρα. Ο Μαρτίνς ωστόσο είδε στον Τσιμίκα κάτι πιο ενδιαφέρον. Και τον καθιέρωσε παρότι στην αρχή άπαντες τον κριτίκαραν. Δικαιώθηκε; Υπάρχει αμφιβολία; Στη Λίβερπουλ παίζει τώρα ο «Τσίμι». Αλλά τότε ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη έναν Τσιμίκα, ένα… σκυλί του πολέμου που αμύνεται καλά.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι το… σκυλί το έχουν, είναι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Και ψάχνουν κάποιον να μοιράζεται το χρόνο με τον Μολδαβό και να είναι καλύτερος δημιουργικά. Μήπως τελικά ο Ολυμπιακός τον έχει αυτόν που ψάχνει για αριστερά και τον λένε Κούτρη; Η προετοιμασία θα δείξει…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο…γρίφος του Ρατζέλοβιτς.

Λογική και συναίσθημα παίζουν… μπουνιές για Βαλμπουενά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News