Ολυμπιακός PreSeason: Οι πιο νέοι την προσοχή, οι πιο παλιοί κέρδισαν Φορτούνα και εντυπώσεις

Το δεύτερο PreSeason φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου, τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ήταν αναμφίβολα πιο ενδιαφέρον από το πρώτο κόντρα στην αυστριακή Ριντ. Παράλληλα και οι πρωταθλητές Ελλάδας που κέρδισαν 2-1 με ανατροπή, ήταν σίγουρα πιο κοντά σ’ αυτό που πιθανότατα σχεδιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολλά και τίποτα από το πρώτο φιλικό με τη Ριντ

Και ήταν πιο ενδιαφέρον για διαφόρους μικρούς και δύο συγκεκριμένους λόγους. Μιλώντας για τους δεύτερους, προσωποποιήθηκαν σε Κούντε και Άβιλα. Ο πρώτος αποτελεί ένα στοίχημα (ερωτηματικό, όπως θέλετε πείτε το) εν όψει της νέας σεζόν όπου πιθανότατα θα κληθεί να κάνει αυτά που δεν μπόρεσε πέρυσι, όχι μόνο με δική του ευθύνη.

Η τάση του Άβιλα να ανεβαίνει και η επιλογή Μαρτίνς που δεν πέρασε απαρατήρητη

Ο δεύτερος που αποτελεί μία από τις μέχρι τώρα μεταγραφές των πρωταθλητών της Super League, ντεμπούταρε και ήταν λογικό τα βλέμματα να είναι στραμμένα πολύ πάνω του. Αν περιμένετε από τον υπογράφοντα να σας κάνει σοβαρή ανάλυση για έναν ποδοσφαιριστή που έχει «σκάρτες» 5-6 προπονήσεις με την ομάδα και αυτό ήταν το πρώτο -φιλικό- ματς του, μάταια περιμένετε. Αν πρέπει να πω κάτι, θα σταθώ στη διάθεση που έδειξε να ανεβαίνει ψηλά ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία. Αξίζουν και έναν έπαινο τόσο ο Παπέ Σισέ όσο και ο Χασάν που έβαλαν από ένα γκολ, αμφότερα υπέροχα, και είχαν πολύ καλή παρουσία. Μόνο απαρατήρητη επίσης δεν περνάει η επιλογή του Μαρτίνς να μη χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς στο ματς, όπως π.χ. έκανε στο β’ ημίχρονο κόντρα στη Ριντ.  

Ο Πορτογάλος κόουτς παρέταξε τον Ολυμπιακό (ξανά) με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σωκράτη και Άβιλα. Ο Εμβιλά ήταν το 6άρι και είχε δίπλα και λίγο πιο μπροστά τον Μαντί και ακόμα λίγο πιο ψηλά τον Κούντε. Στα δύο φτερά, αριστερά και δεξιά, ήταν οι Μασούρας και Βαλμπουενά (που άλλαξαν στην πορεία) αντίστοιχα. Στην κορυφή τέλος ήταν ο Τικίνιο.

Είχε τον έλεγχο αλλά πιάστηκε στον ύπνο στο 0-1

Μ’ αυτή τη διάταξη, που υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε με καθαρό 4-2-3-1 και άλλες 4-3-3, οι ερυθρόλευκοι ήταν πιεστικοί (ήταν πολλή η πίεση ψηλά) και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ 45λέπτου. Ωστόσο δέχθηκαν πρώτοι γκολ, μια γκολάρα στο 23ο λεπτό με σουτ το Πέτερσον στο δεξί «γάμα» εκτός μεγάλης περιοχής. Μια φάση στην οποία χάθηκε τελείως η αμυντική συνοχή (κακό βαθμό στο transition της φάσης) αφού ο Κούντε βρέθηκε να πιέζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στη μικρή περιοχή, ο Άβιλα έμεινε ψηλά επίσης να πιέσει και Μαντί με Εμβιλά προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν περισσότερους αντιπάλους που επιτέθηκαν με άνεση από τον άξονα και η τελική έγινε εύκολα με σουτ στην ευθεία του τέρματος ελάχιστα εκατοστά εκτός μεγάλης περιοχής. Λίγα λεπτά μετά (29′) ο Σισέ ισοφάρισε με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι κι αφού έκανε μια έξοχη προσποίηση αλά σέντερ φορ. 

Αλλαγές προσώπων αλλά όχι διάταξης στο β’ 

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Βατσλίκ πήρε τη θέση του Κρίστινσον και στο 57′ ο Μαρτίνς άλλαξε, σχεδόν, όλη την υπόλοιπη 11άδα η οποία θύμισε σε μεγάλο βαθμό εκείνη του α’ ημιχρόνου με τη Ριντ. Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός από το 57′ και μετά; Πέρα από τον Βατσλίκ, σε διάταξη 4-2-3-1, με Κούτρη, Μπαγκαλιάνη, Αβραάμ και Κανέ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Τους Μπουχαλάκη και Αγκιμπού να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο στον άξονα και να έχουν τον Καρβάλιο μπροστά τους ως 10άρι. Στα φτερά ήταν οι Φαντιγκά (αριστερά) και Ρατζέλοβιτς (δεξιά) και στην κορυφή ο Χασάν. Ένας Χασάν που στο 62′ με έξοχη καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ του Ρατζέλοβιτς από δεξιά (κοντινό κόρνερ) και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Στο 75′ (κι αφού στο 69′ η Φορτούνα είχε δοκάρι σε αντεπίθεση με τον Ιγιόχα) υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ των Γερμανών (για χέρι του Χασάν) αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία την εκτέλεση του Κίντσεκ. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός ήταν καλός και στο β’ έχοντας έλεγχο αλλά και ευκαιρίες για 1-2 ακόμα γκολ. Βεβαίως δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, σημασία έχει η ομάδα να «δένει» και να αποκτά τη συνοχή που χρειάζεται για τα επίσημα. 

Κρίμα για Κούτρη

Το αρνητικό του ματς έχει να κάνει με την αναγκαστική αλλαγή του Λεονάρντο Κούτρη στο 83ο λεπτό. Ο Ελληνοβραζιλιάνος μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο και αισθάνθηκε μία μυϊκή ενόχληση ψηλά στο πίσω μέρος στο αριστερό πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Κεϊτά. Αναμφίβολα ήταν ενδιαφέρον αυτό που έκανε εκείνη τη στιγμή ο Μαρτίνς μετακινώντας αριστερό μπακ τον Ανδρούτσο, δεξί τον Ρατζέλοβιτς και μπροστά του ως εξτρέμ τον Κεϊτά που μόλις έμπαινε αντί του Κούτρη.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News