Ολυμπιακός: Ο Μπαγκαλιάνης και ο… ανθέλληνας Μαρτίνς

Με αφορμή το θέμα Μπαγκαλιάνης – ΠΑΣ Γιάννινα τα social media γέμισαν ξανά κλισεδούρες. «Ο Μαρτίνς είναι… ανθέλληνας, έχει διώξει όλους τους Έλληνες παίκτες από την ομάδα», λέει το… κατηγορητήριο. Βεβαίως αν δίνει κανείς κάθε φορά σημασία σε όλα όσα λέγονται ή γράφονται στα ηλεκτρονικά (social media) καφενεία τότε θα… τρελαθεί. Λέει ένας κάτι και ακολουθούν πολλοί με like και share δίχως βεβαίως να μπουν στον κόπο να ψάξουν / δισταυρώσουν αν είναι αλήθεια.

Δύο στους τρεις πρώτους Έλληνες…

Αλήθεια πως γίνεται ο… ανθέλληνας Μαρτίνς να έχει στο top3 των παικτών που έχει χρησιμοποιήσει στη θητεία του στον Ολυμπιακό δύο Έλληνες (1ος είναι ο Μαντί Καμαρά); Και όχι λαμπερούς και πανάκριβους. Δύο ταπεινά παιδιά ουδείς θα πόνταρε σε μονιμοποίησή τους στον Ολυμπιακό. Ο 2ος σε συμμετοχές παίκτης των πρωταθλητών επί Μαρτίνς είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με 173 και ο 3ος ο Γιώργος Μασούρας με 164. Ο μεν πρώτος δε… στέριωσε ποτέ στο λιμάνι με κανέναν από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, μόνο ο Μαρτίνς τον έκανε βασικό. Ο δε δεύτερος ήρθε από τον Πανιώνιο με τη λογική μιας… ρεζέρβας που θα έδινε κάποιες λύσεις κι έγινε βασικότατος και με χρηματιστηριακή αξία πια στα ύψη. Και 8ος πιο χρησιμοποιημένος παίκτης από τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είναι ο Κώστας Φορτούνης (113 συμμετοχές) παρότι έχασε ουσιαστικά δύο σεζόν με τους χιαστούς…

Τσιμίκας, Σωκράτης, Μανωλάς, Κίτσος

Πέρα από τους συγκεκριμένους, ο Μαρτίνς είναι που έκανε τον Τσιμίκα βασικό (κόντρα στο… ρεύμα που ήθελε Κούτρη και έκραζε τον Πορτογάλο τεχνικό) μετά το… αγροτικό του στο εξωτερικό και έφτασε ο Κώστας στο σημείο να μεταγραφεί στη Λίβερπουλ. Ο Μαρτίνς ήταν αυτός που δέχθηκε φυσικά Σωκράτη και Μανωλά, θα μπορούσε να πει όχι αν μισούσε τους Έλληνες. Ο Μαρτίνς είναι αυτός που δίνει ευκαιρίες στον Κίτσο, που προτίμησε στη προετοιμασία να έχει μαζί του τον Μπαγκαλιάνη και όχι τον Κινκουέ που ήρθε από κοτζάμ Ίντερ. Ο Μαρτίνς πέρυσι έβαζε στα προκριματικά τον Τζολάκη στο τέρμα αλλά, τότε, η πλειοψηφία των social έλεγε να μην κάνει πειραματισμούς και να βάλει τον Βατσλίκ. Ο Μαρτίνς κράτησε τον Αβραάμ και δέχθηκε πίσω τον Τοροσίδη. Όλα αυτά ο… ανθέλληνας Μαρτίνς.

Σε περίπτωση που δεν είναι κατανοητό ο Μαρτίνς θέλει πολλούς Έλληνες αλλά εκείνους με τη ΣΩΣΤΗ συμπεριφορά σε προπονήσεις, αποδυτήρια και αγώνες. Τόσο απλό, τόσο σαφές, τόσο αδιαπραγμάτευτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Κούντε από την ευκαιρία πήγε στην αμφιβολία;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News