Ολυμπιακός: Γκολ από στατικές φάσεις; Να βάλει ακόμα περισσότερα!

Ολυμπιακός: Γκολ από στημένες μπάλες; Να βάλει ακόμα περισσότερα!

Πόσα γκολ έβαλε πέρυσι ο Ολυμπιακός από στημένες μπάλες (κόρνερ, φάουλ) σε όλες τις διοργανώσεις; Συνολικά 24. Ναι, 24. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όχι μόνο δεν πρέπει να… εγκαταλείψει την προσπάθειά του σ’ αυτόν τον τομέα δημιουργικά αλλά να εξελιχθεί κιόλας αγνοώντας αυτή την ανούσια / ακατανόητη μουρμούρα.

Πέρυσι στην Premier League σημειώθηκαν 146 γκολ μόνο από κόρνερ (όχι και φάουλ) και αυτή ήταν η καλύτερη συγκομιδή του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη στον τομέα αυτό εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζοντας σαφή άνοδο. Στις τελευταίες 18 σεζόν μόνο από κόρνερ μπαίνει ένα ποσοστό μεταξύ 9.8% και 14.2% στην Premier.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιά κλήρωση; Η Μακάμπι!

Πλέον όλες οι σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες περνούν μεγάλο μέρος της προπόνησης για να γίνουν καλύτεροι στις στημένες μπάλες και επιθετικά και αμυντικά. Πια μια ειδικότητα που κερδίζει διαρκώς θέση στις επαγγελματικές ομάδες είναι ο προπονητής που έχει εξειδίκευση στις στημένες μπάλες. Τα κόρνερ, για να μην προτρέξουν κάποιοι, δεν αποτελούν επιθετική λύση των μικρών ομάδων που δεν μπορούν να αναπτυχθούν αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το δυναμικό ξεκίνημα της Μακάμπι και η ανυπόφορη υγρασία

Την περυσινή σεζόν (2021/22) οι ομάδες που έβαλαν τα περισσότερα γκολ από κόρνερ στην Αγγλία (σ.σ.: μόνο για το πρωτάθλημα της Premier League η αναφορά) ήταν η Μαν.Σίτι και η Λίβερπουλ που είχαν από 15 και ύστερα η Άρσεναλ με 13… Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι από στημένες μπάλες μπαίνει το 30 με 40% των τερμάτων. Κατά πως φαίνεται ακόμα και οι πλέον κορυφαίες ομάδες του πλανήτη δεν… ντρέπονται να σκοράρουν με στημένες μπάλες, χτίζονται τίτλοι πάνω σ’ αυτές. Ακόμα και καριέρες ποδοσφαιριστών. Καλών εκτελεστών στα στημένα και ικανών στο ψηλό παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή όπου κάνουν θραύση οι στόπερ όπως ο εικονιζόμενος από πλευράς Ολυμπιακού, Παπέ Σισέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόλλων Λεμεσού – ερυθρόλευκοι και Ελλαδίτες στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ναι, προφανώς και ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί και στο open play αλλά αυτό δε χρειάζεται να του το πει κανείς, το γνωρίζει μόνος του, το έχει επισημάνει μόνος του και το προσπαθεί μόνος του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News