ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το… φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» να χτυπήσει τη Νέφτσι

Ο Σπύρος Γρομητσάρης δεν περιμένει θεαματικό αλλά ουσιαστικό Ολυμπιακό την Τετάρτη στο 1ο ματς του β’ προκριματικού του Champions League

Ο Ολυμπιακός όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, δεν είναι έτοιμος εν όψει της νέας σεζόν. Ή για να το θέσω καλύτερα, ο Ολυμπιακός που βλέπουμε τώρα πιθανότατα θα έχει αρκετές και σημαντικές διαφορές με τον Ολυμπιακό που θα δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Όμως, ο Ολυμπιακός πρέπει την ερχόμενη Τετάρτη, στην επίσημη πρεμιέρα του για τη σεζόν 2021/22 κόντρα στη Νέφτσι Μπακού την οποία υποδέχεται για τον β’ προκριματικό του Champions League, να μοιάζει έτοιμος. Να είναι σίγουρα αποτελεσματικός. Κι επειδή συζητάμε γι’ αυτό τα τελευταία 24ωρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να μοιάζει με το μετεωρολογικό φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Όπως έμοιαζε κόντρα στον Άρη στο πρόσφατο φιλικό. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλά στο ματς και για μισή ώρα ήταν καλύτεροι και δικαιούνταν να προηγηθούν. Ύστερα ωστόσο ήρθε η… ψυχρή λίμνη. Ούτε που κατάλαβαν πως και από που τους ήρθε. Δίχως να εντυπωσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τρία γκολ και αν μιλούσαμε για πρώτο ματς διπλής αναμέτρησης θα συζητούσαμε για πρόκριση που έχει στο τσεπάκι του.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν από δύο καλοκαίρι με την Κράσνονταρ. Εκεί που νόμιζαν οι Ρώσοι ότι θα επιστρέψουν σπίτια τους με ένα διαχειρίσιμο σκορ εν όψει της ρεβάνς, ήρθε η… ψυχρή λίμνη και με τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο το «ρευστό» 1-0 μετατράπηκε σε 4-0 και η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα όπως την έχει σχεδιάσει για φέτος το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Πέδρο Μαρτίνς. Γι’ αυτό και αναμένεται να ποντάρει, στο μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον, σε παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και αποτέλεσαν πέρυσι κομμάτια του βασικού κορμού της ομάδας. Σεμέδο, Σωκράτης, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας και Ελ Αραμπί αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα αν και θα πρέπει να δώσουμε τον χρόνο και τον… λόγο στον καθ’ ύλην αρμόδιο, Πέδρο Μαρτίνς, που θα αποφασίσει για τις τελικές του επιλογές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News