Ολυμπιακός: Ναι ο Μαρτίνς αλλά που ήταν και τα «παιδιά του»;

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στη λίστα των παικτών που έχει χρησιμοποιήσει πιο πολύ από κάθε άλλους στην καριέρα του ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό βλέπει κατά σειρά τους εξής: Μαντί Καμαρά 180 συμμετοχές, Ανδρέας Μπουχαλάκης 175 συμμετοχές, Γιώργος Μασούρας 166 συμμετοχές.

Και οι τρεις έγιναν τα brand που είναι σήμερα με τη συνεισφορά του Πορτογάλου τεχνικού. Και οι τρεις ήταν στο αρχικό σχήμα του αγώνα-ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι στο Γ.Καραϊσκάκης που εξελίχθηκε σε τραγωδία. Και οι τρεις ήταν επιεικώς απογοητευτικοί όσο έπαιξαν και στη ρεβάνς αλλά και στο πρώτο ματς στη Χάιφα.

Αγνώριστοι από πέρσι Καμαρά, Μασούρας, Μπουχαλάκης

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ως προπονητής, προφανώς έχει τα σημαντικά μερίδια ευθύνης που του αναλογούν για τον αποκλεισμό και την εικόνα της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι το όποιο πλάνο υπηρετείται καλά, μέτρια ή κακά από τους παίκτες που καλούνται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Και τα «παιδιά» του Μαρτίνς δεν ανταπέδωσαν την εμπιστοσύνη. Ο υπέροχος Ολυμπιακός της 1ης, της 2ης αλλά και της 3ης σεζόν του Μαρτίνς είχε βασικά στελέχη τους προαναφερθέντες. Και όλοι τους έκαναν υπέροχες εμφανίσεις στο παρελθόν. Από πέρυσι ωστόσο είναι αγνώριστοι και μόνο με μερικές εκλάμψεις βλέπει κανείς. Τι συμβαίνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τα μίνιμουμ 40 εκατομμύρια στα μάξιμουμ 20…

Έπαψε ο Μαρτίνς να τους προπονεί σωστά, ή έχουν και οι παίκτες τις δικές τους ευθύνες;

Έπαψε ο Μαρτίνς να τους προπονεί σωστά ή να εκπονεί καλά αγωνιστικά πλάνα; Ή μήπως έχουν και οι ίδιοι τις δικές τους σημαντικές ευθύνες; Ευθύνες που πρέπει να αναλαμβάνουν και να μην ζητάνε μόνο αλλά και να δίνουν. Αν, λέω αν, αισθάνονται ότι ο κύκλος τους στην ομάδα τελείωσε ή θέλουν αλλαγή περιβάλλοντος, ας ενημερώσουν αρμοδίως. Ο Ολυμπιακός θέλει ανθρώπους που αισθάνονται τη δέσμευση αλλά και το πόσο προνόμιο είναι η συνεργασία μαζί του.

Προφανώς και οι συγκεκριμένοι τρεις δεν ήταν οι μόνοι που υστέρησαν στο αγωνιστικό βατερλό και δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης (σ.σ.: αξιοπρεπείς εξαιρέσεις ήταν μάλλον οι Μανωλάς, Βρσάλικο, Κανέ και Τικίνιο που αν μη τι άλλο το πάλεψαν). Απλά οι συγκεκριμένοι είναι από τους παλιότερους σ’ αυτή την ομάδα μ’ αυτόν τον προπονητή και γνωρίζουν τις αγωνιστικές απαιτήσεις που υπάρχουν και τις υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Κι αφού απέδειξαν στο παρελθόν ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα, ήταν λογικό να περιμένει κανείς περισσότερα και όχι αυτή την κάκιστη απόδοση γεμάτη λάθη και κάκιστα τελειωμένες προσπάθειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόμογλου: Η δύσκολη απόφαση για Μαρτίνς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News