Ολυμπιακός: Το πολύτιμο μάθημα από τον Ρόνι Λόπες

Ρόνι Λόπες
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θυμάται τα… γενέθλια του Βραζιλιανοπορτογάλου μεσοεπιθετικού στον Ολυμπιακό και θεωρεί πως ο παίκτης αποτελεί ιδανικό παράδειγμα (προς αποφυγή…)

Σαν σήμερα, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, ο Ολυμπιακός έπειθε / συμφωνούσε με Σεβίλλη και Ρόνι Λόπες και ο Βραζιλιανοπορτογάλος εξτρέμ (και 10άρι) αποφάσιζε να πάρει (την επομένη) το αεροπλάνο για την Ελλάδα και να αποτελέσει μια δανεική μεταγραφή των πρωταθλητών. Ένα χρόνο μετά, κοιτάζοντας κανείς πίσω, λέει με μεγάλη ευκολία: αυτή η μεταγραφή απέτυχε.

Γιατί απέτυχε; Για μια σειρά από λόγους. Νομίζω ωστόσο ότι ο βασικότερος, κι αυτό πρέπει να αποτελέσει μάθημα κατά την ταπεινή μου  γνώμη, αφορά στη διάθεση με την οποία (δεν) ήρθε ο παίκτης. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον Ρόνι Λόπες και ένα καλοκαίρι πριν απ’ αυτό που τον πήρε. Τον ήθελε και το 2020, τον πήρε το 2021.

«Ξεγέλασε» και τον Μόντσι που έδωσε 25 εκατ. και η προτίμηση στη Νις

Όμως για τον παίκτη με το πολύ ταλέντο που κατάφερε να πείσει και τον περιβόητο Μόντσι της Σεβίλλης να σπαταλήσει 25 εκατ.ευρώ για να τον πάρει από τη Μονακό, ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς η τελευταία λύση. Τον επέλεξε όταν δεν έβλεπε κάτι καλύτερο στον -μεταγραφικό- του ορίζοντα. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε την επιλογή του Σαμπιονά και της Νις και την έκανε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πέρυσι ωστόσο δεν υπήρχε κάτι καλύτερο και εν τέλει είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό με αρκετά παρακάλια και από τον Πέδρο Μαρτίνς που τον είχε ψηλά στη λίστα του. Αυτό που έβλεπε ο Πορτογάλος, πρώην πια, τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν το προφανές. Ο Ρόνι Λόπες παικτικά είναι σπουδαίος. Ως πακέτο έχει σχεδόν τα πάντα. Ταχύτητα, ποιότητα, οξυδέρκεια. Είναι και σε καλή ηλικία.

Η ουρά της λίστας και οι λεπτομέρειες που πρέπει να παρατηρούν οι ομάδες

Όμως οι ομάδες πρέπει να φροντίζουν να βλέπουν πέρα από το προφανές. Να παρατηρούν και τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν και τις μεγάλες διαφορές. Ο Ρόνι Λόπες δεν ήρθε με την καρδιά του στον Ολυμπιακό. Ήρθε όταν πια δεν είχε κάτι καλύτερο. Τον έβαλε στην… ουρά της λίστας με τις προτεραιότητες. Και όταν στέρεψε από κάτι πιο ενδιαφέρον, πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Προφανώς και καταλαβαίνω απόλυτα ότι η Ελλάδα, και ειδικά όπως έχει καταντήσει τα τελευταία… εξυγιαντικά χρόνια,  μόνο ως ιδανική επιλογή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για καλούς παίκτες ή ακόμα και μέτριους. Γι’ αυτό λοιπόν επιβάλλεται στα κριτήρια των μεταγραφών να μπαίνει κι αυτή η παράμετρος.

Ότι (τώρα) καθυστερημένα ο Ρόνι Λόπες κάνει προπονήσεις με σορτσάκι του Ολυμπιακού, όπως μας ενημέρωνε μέσω social, δε μου λέει κάτι. Πολύ θα ήθελε πια ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί εκ νέου μαζί του γιατί, προφανώς, δεν έχει και κάτι καλύτερο στον ορίζοντα αφού πρόσθεσε μία ακόμα μέτρια προς κακή σεζόν στο βιογραφικό του.

Προτιμώ την ψυχή της οικογένειας Ρεάμπτσιουκ και όχι την καθυστερημένη αγάπη του Λόπες

Προσωπικά προτιμώ την εικόνα από τα social της οικογένειας Ρέαμπτσιουκ που δίνουν και την ψυχή τους και ζουν απόλυτα ΜΕ τον Ολυμπιακό. Οι τρελοί πανηγυρισμοί της οικογένειας του Όλεγκ όταν ο Βαλμπουενά ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στη Μπρατισλάβα και προκρίθηκαν οι ερυθρόλευκοι ήταν το βίντεο / είδηση που έπρεπε να γίνει viral, όχι η καθυστερημένη «αγάπη» του Λόπες και του κάθε Λόπες για τους Πειραιώτες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News