Super League: Η στρατηγική τοξικότητας και η… ροκ σεζόν που έρχεται

Ραζβάν Λουτσέσκου
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης απορεί (ή μάλλον όχι και τόσο…) με την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να μιλήσει προκαταβολικά για διαιτησία και προετοιμάζεται για τα… χειρότερα από πλευράς τοξικότητας στη φετινή Super League

Αν έγραφα ότι περιμένω πως τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League θα ζούμε όλοι σε συννεφάκια και έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο μακριά από τοξικότητες και εντάσεις θα έγραφα ψέματα και ψέματα δεν θέλω να σας πω. Είναι στο DNA όλων μας η ένταση και η δυσκολία συμβιβασμού με την αποτυχία. Συνήθως αναζητάμε φταίχτη αλλού, σπάνια σηκώνουμε χέρι και λέμε: γράψε λάθος.

Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για τα… χειρότερα

Κάνω τον πρόλογο για να μπω στο θέμα που είναι οι δηλώσεις που έκανε ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, εν όψει της πρεμιέρας της ομάδας του στη νέα Super League. «Θέλω να δω να κάνει σωστά τη δουλειά του το VAR και να μη δουλεύει προς όφελος κάποιας ομάδας. Γιατί, δυστυχώς, έγινε όπλο στα χέρια κάποιων ομάδων, που ξέρουν να ασκούν πιέσεις», είπε ο Ρουμάνος και έδωσε σε όλους μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια… ροκ σεζόν.

Ίσως την πιο ροκ από ποτέ… Αυτή η δήλωση είναι μια τοξικότητα από μόνη της. Μια τοξικότητα που δεν χρειαζόμασταν αυτή τη στιγμή. Ναι, επαναλαμβάνω, αντιλαμβάνομαι ότι και φέτος θα υπάρξουν φωνές για τη διαιτησία όπως υπάρχουν πάντα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ν’ αρχίσει ο… χορός πριν καν γίνει η πρώτη αγωνιστική ουσιαστικά. Ή μάλλον καταλαβαίνω αλλά κάνω ρητορικές ερωτήσεις. Δεν περιμένω απαντήσεις, τις ξέρω εκ των προτέρων.

Η πίεση για την οποία κατηγορεί άλλους ο Λουτσέσκου είναι ένα σημαντικό μέρος της δικής του στρατηγικής. Όσο προπονεί στην Ελλάδα μιλάει διαρκώς για τη διαιτησία. Μιλάει πριν από τα ματς. Μιλάει μετά από τα ματς. Μιλάει (με τον διαιτητή, τον επόπτη, τον 4ο) κατά τη διάρκεια των ματς. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Λουτσέσκου συνηθίζει να μιλάει αρνητικά για τη διαιτησία και όταν η ομάδα του τυγχάνει να ευνοείται.

Να… σκαρφιστεί κάτι καλύτερο ως εξήγηση αν μείνει ξανά 20 βαθμούς πίσω

Είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό για το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λουτσέσκου δείχνει να ετοιμάζει άλλοθι για παν ενδεχόμενο. Και πέρυσι μιλούσε διαρκώς αν και καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι πρέπει να σκαρφιστεί κάτι καλύτερο και πιο πειστικό ως εξήγηση αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει πάλι καμιά 20αριά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Όπως χρειάζονταν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πιο πειστική εξήγηση για το νέο καλοκαιρινό ευρωπαϊκό χαστούκι.

Το VAR και η διαιτησία μπορεί να αποτελέσουν ένα άλλοθι αλλά με κοντινή ημερομηνία λήξης. Μεσομακροπρόθεσμα θα έρθει αμείλικτη η πραγματικότητα και θα στείλει ψεύτικες δικαιολογίες και λεκτικές στρατηγικές εκεί που αξίζουν, στα σκουπίδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News