Ολυμπιακός: Όσα ξέρει ο χειρότερος προπονητής…

Κόνραντ ντε λα Φουέντε
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στο ότι ο Κάρλος Κορμπεράν επιβεβαίωσε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές ενός προπονητή με τον οποιονδήποτε τρίτο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα…

Στο άκουσμα της 11άδας του Ολυμπιακού για την πρεμιέρα του στη Super League κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα πολύς κόσμος (ή μάλλον όλος ο κόσμος) «πάγωσε». Πριν από το ματς υπήρχε μια γενικότερη αίσθηση για 2-3 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού για το Europa League, η μία αναγκαστική λόγω Χουάνγκ.

Ένας Ολυμπιακός αλλαγμένος κατά τα 8/11!

Τελικά ο Κάρλος Κορμπεράν έκανε 8 (!) παρατάσσοντας ένα σχήμα που λογικά ούτε στις προπονήσεις δοκίμασε αφού όλο και κάτι θα αντιλαμβάνονταν οι παίκτες και θα… διέρρεαν οι επιλογές του. Ανδρούτσος στην 11άα από το… πουθενά. Χασάν μέσα αντί Ελ Αραμπί. Ο ανέτοιμος Ντε λα Φουέντε επίσης. Ο μέχρι πρότινος εκτός πλάνων Κούτρης. Ο Αγκιμπού στη θέση που ήθελε να τον καθιερώσει ο Μαρτίνς, σε θέση 8αριού. Ο Μπουχαλάκης μέσα. Ο Βαλμπουενά σε θέση 10αριού.

Πολύς κόσμος λοιπόν θεώρησε ότι ο Κορμπεράν… τρελάθηκε και δε νοιάζεται για το πρωτάθλημα προστατεύοντας παίκτες εν όψει της ρεβάνς της Πέμπτης (25/8) με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Όπως αποδείχθηκε ξανά ωστόσο, κάθε κανονικός προπονητής ξέρει ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερα από τον μέσο παρατηρητή, ό,τι ειδικότητα κι αν έχει αυτός. Ακόμα και ο χειρότερος προπονητής του κόσμου ξέρει περισσότερα από τον καθένα (μας).

Είπε ένα μικρό ψεματάκι ο Κορμπεράν αλλά και μια μεγάλη αλήθεια

Προφανώς ήταν ένα μικρό ψεματάκι από πλευράς Κορμπεράν αυτό που είπε μία μέρα νωρίτερα στην Cosmote TV. Ότι δηλαδή όσοι έπαιζαν κόντρα στον ΠΑΣ θα έπαιζαν επειδή θα έδειχναν σε καλύτερη κατάσταση και όχι επειδή θα προφύλασσε κάποιους εν όψει Απόλλωνα Λεμεσού. Δε γίνεται οι 8 στους 11 απ’ όσους έπαιξαν στην Κύπρο να ήταν ανέτοιμοι. Διαχείριση έκανε ο Κορμπεράν και πολύ καλά έκανε για τα δύο ματς. Ήθελε φρεσκάδα κόντρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θέλει επίσης φρεσκάδα και την Πέμπτη όπου κρίνεται ένας σημαντικός στόχος.

Μαζί με το ψεματάκι, μετά το ματς κόντρα στον ΠΑΣ, είπε και μια μεγάλη αλήθεια. «Κάθε παίκτης που είναι στο ρόστερ πρέπει να αποδεικνύει ότι έχει το επίπεδο για να βρίσκεται στον Ολυμπιακό», τόνισε. Λίγο νωρίτερα είχε κάνει αλλαγή από το ημίχρονο τον Ανδρούτσο με τον Άβιλα και δε νομίζω ότι αυτό ήταν καλό για τον πρώτο, σε σχέση μάλιστα μ’ αυτό που είπε ο Κορμπεράν περί αποδείξεων…

Πολύ καλό πρώτο τέταρτο, ο Ντε λα Φουέντε «πρέπει» να βγει

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό, προφανώς δε λύθηκαν όλα. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο τέταρτο στο ματς και δικαιούνταν να προηγηθεί. Ύστερα εμφάνισε μερικά από τα γνωστά αγωνιστικά ζητήματα. Έγινε προβλέψιμος δημιουργικά και επιπόλαιος αμυντικά με αποκορύφωμα τη φάση που ο Μανωλάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ αλλά έσωσε τον ίδιο και την ομάδα του το VAR αφού στην αρχή της φάσης υπήρχε οφ σάιντ.

Προσωπικά προφανώς αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να προστεθεί / ειπωθεί για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ακόμα και στα 38 του χρόνια, τα οποία κλείνει σε ένα μήνα, μπορεί να κάνει διαφορά στη Super League. Κρατάω το ξεκίνημα του Ντε λα Φουέντε στην αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί είναι μια θέση που χωλαίνει η ομάδα και έχει ανάγκη να «βγει» ως μεταγραφή ο Αμερικανός που έδειξε / επιβεβαίωσε ότι είναι κάτι ξεχωριστό.

Όσο είχε δυνάμεις μοίρασε υποσχέσεις. Είναι γρήγορος. Έχει τεχνική. Αναστατώνει την άμυνα. Διαθέτει εντυπωσιακή αλλαγή κατεύθυνσης. Ύστερα ξέμεινε από δυνάμεις, αφού είναι πολύ πίσω ακόμα, και… χάθηκε. Περιμένοντας τα επόμενα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News