Ολυμπιακός: Ήταν μια φορά ένας με ασίστ, ένας με δοκάρια, ένας με πέναλτι, ένας παιχταράς

Ολυμπιακός προκριματικά Απόλλωνας Ρέαμπτσιουκ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στα κοινά των πρόσφατων αγώνων του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Europa League και υπογραμμίζει ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν κάτι σημαντικό, πέρα από χρήματα, χρόνο…

Στο φινάλε της (νέας) ακατάλληλης για καρδιακούς ρεβάνς του Ολυμπιακού για το φετινό Europa League, μετά από ‘κείνη στη Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν ήρθε αυτή με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γ.Καραϊσκάκης, και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε η περιγραφή του στόρι όσων είδαμε ν’ αρχίσει όπως μια σειρά ανεκδότων (όχι γιατί έχω πρόθεση να ευτελίσω την ουσία, ήταν άκρως σημαντικό ότι προκρίθηκε ο Ολυμπιακός): ήταν μια φορά ένας Έλληνας, ένας Γερμανός κτλ.

Στα δύο ματς με τον Απόλλωνα ήταν ένας που είχε δύο ασίστ (ο Ρέαμπτσιουκ), ένας που είχε δύο δοκάρια (ο Κούντε) και ένας παιχταράς (ο Ινμπόμ Χουάνγκ). Υπήρχε και ένας που έπιανε πέναλτι (ο Βατσλίκ) αλλά αυτός δεν τα έπιασε στα δύο ματς με τον Απόλλωνα αλλά στις δύο καθοριστικές ρεβάνς  με Σλόβαν και την ομάδα της Λεμεσού.

Από τους πιο τίμιους, από τους πιο ταχυδυναμικούς, ο συνδυασμός του Χουάνγκ

Ο Μολδαβός, παρότι ακόμα τα ακούει από ουκ ολίγους, συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα όπως και όσο μπορεί παραμένοντας ένας από τους πιο τίμιους ever και τα δύο γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός σε 210 λεπτά αγώνα προήλθαν από δικές του ασίστ, κι ας μην «ξέρει να σεντράρει» που επιμένει το… κατηγορητήριο.

Ο Κούντε (σαφώς και ο Όλεγκ) είναι από τους πιο ταχυδυναμικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού (είναι εκπληκτική η ταχύτητα που έχει ακόμα και όταν κουβαλάει τη μπάλα) και πλέον αποκτά και αυτοπεποίθηση και φάνηκε στη ρεβάνς του Γ.Καραϊσκάκης με τους Κύπριους από το πόσες φορές δοκίμασε τα πόδια του κάνοντας μακρινά σουτ τα οποία ήταν και άκρως επικίνδυνα για τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Με λίγη τύχη θα είχε σκοράρει.

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ έχει και ποιότητα αλλά και μαχητικότητα κι αυτός ο συνδυασμός είναι σούπερ. Παίζει κάθετα, αλλάζει κατεύθυνση με ευκολία, έχει άλμα και παίρνει και κεφαλιές, πασάρει κοντινά και μακρινά και με τα δύο πόδια, είναι οξυδερκής.  Αναμφίβολα έχει ανοίξει την όρεξη όλων για τα επόμενα όταν θα είναι και στο 100% του και θα έχει μάθει το παιχνίδι των άλλων και εκείνοι το δικό του.

Κρίμα που το… έστειλε σε παράταση και πέναλτι με επιπολαιότητες

Στη μεγαλύτερη και γενικότερη εικόνα, είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό που «επέτρεψε» με νέες επιπολαιότητες να πάει το ματς σε πέναλτι και παράταση ενώ «έπρεπε» να το έχει καθαρίσει στην κανονική του διάρκεια και να αποφευχθούν τα… καρδιακά επεισόδια. Αντί να τελειώσει τον Απόλλωνα στο β’ ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, έφερε εαυτόν σε πολύ δύσκολη θέση με τις χαμένες ευκαιρίες, τα λάθη στην ισοφάριση του 90′ και φυσικά την αποβολή του Μπα στο ξεκίνημα της παράτασης.

Έστω και με τόσο άγχος η πρόκριση στους ομίλους του Europa League κατακτήθηκε για τους Πειραιώτες που «αγόρασαν» πολύτιμο χρόνο και παράλληλα εξασφάλισαν κάποια έξτρα έσοδα μειώνοντας τη χασούρα αποκλεισμού από το Champions League. Πλέον με μεγαλύτερη ηρεμία μπορούν να κάνουν τις σωστές τελευταίες κινήσεις και να ατενίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News