Ναντ-Ολυμπιακός: Η διαιτησία, τα λάθη και η ειλικρίνεια

Ναντ Ολυμπιακός
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης περίμενε σε μεγάλο βαθμό όσα είδε στο Ναντ-Ολυμπιακός και την ήττα των «ερυθρόλευκων» στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και υπογραμμίζει την ανάγκη να ξεκαθαριστούν τα πράγματα.

Υπάρχει μια τάση σε μερίδα του κόσμου που παρακολουθεί τον Ολυμπιακό, που όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ανησυχητικά, σύμφωνα με την οποία αν είσαι μέτριος ή κακός σε ένα ματς, δεν δικαιούσαι να μιλάς για διαιτησία.

Αλήθεια; Σε ποιό βιβλίο ποδοσφαίρου είναι γραμμένος ο συγκεκριμένος κανόνας; Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το 2ο γκολ από τη Ναντ στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League (2-1) σε μια φάση που άρχισε από φάουλ πάνω στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Τελεία. Το είδαμε. Έπρεπε να το δει και ο διαιτητής. Κι αν δεν το είδε στη ζωντανή εξέλιξη, έπρεπε να τον βοηθήσει το VAR. Για φάση γκολ μιλάμε, έπρεπε να γίνει rewind.

Το υπεράνω, το χούι και οι εξηγήσεις

Από την άλλη, προφανώς και ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τα λάθη του. Προφανώς πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Όμως αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και δεν αναιρεί / αφαιρεί το δικαίωμά του να παραπονεθεί για τη διαιτησία. Μιλάμε για μια φάση στο φινάλε του ματς που έκρινε το αποτέλεσμα σ’ ένα σημαντικό ματς που λογικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη. Δεν μπορείς να προσπεράσεις και να το παίζεις… υπεράνω.

Τα λάθη του λοιπόν τα έκανε. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων αγωνίστηκαν βασικοί ή μπήκαν αλλαγή, ήταν κακοί έως πολύ μέτριοι. Και με τέτοια εμφάνιση θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος με το 1-1 που κρατούσε στα χέρια του ως το φινάλε. Το κακό… χούι με τα γκολ από το 90′ και μετά πρέπει να λυθεί επιτέλους. Πως; Κορμπεράν και παίκτες να το βρουν. Δική τους δουλειά είναι.

Επίσης, σημαντικό για μένα είναι το κομμάτι της ειλικρίνειας. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μιλάει ανοιχτά και ειλικρινά. Πρώτος ο προπονητής του που είπε φυσικά μετά τη λήξη του ματς ότι η ομάδα του έκανε κακό α’ ημίχρονο και δεν δικαιούνταν τη νίκη αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Επίσης μου άρεσε που ο Κάρλος Κορμπεράν είπε ότι η αλλαγή στη διάταξη ήταν δική του συνειδητή επιλογή και δεν προέκυψε από τις σημαντικές απουσίες των Εμβιλά και Ινμπεόμ.

Το όχημα ανακατασκευάζεται εν κινήσει

Παράλληλα, χρειάζεται ειλικρίνεια να υπογραμμιστεί απ’ όλους προς όλους ότι αυτός ο Ολυμπιακός, που ανακατασκευάζεται με το «όχημα» εν κινήσει και με κάμποσα χιλιόμετρα, θέλει χρόνο και υπομονή. Δεν θέλει συνοδοιπόρο του αυτή την παράκρουση και την παράνοια που επικρατεί σε κάθε ματς όταν η ομάδα δεν αποδίδει καλά.

Γιατί δεν γίνεται τώρα να αποδώσει καλά, ειδικά σε ματς υψηλότερου επιπέδου όπως αυτό με τη Ναντ που προέρχεται από ένα σκληρό και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ειλικρίνεια λοιπόν που να λέει: παιδιά δεν είμαστε έτοιμοι και δεν θα είμαστε σύντομα όπως θέλουμε όλοι να είμαστε, στηρίξτε μας και κάντε υπομονή ώστε στο φινάλε να χαρούμε όλοι μαζί τη νέα μας εικόνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News