Ολυμπιακός: Περιμένοντας τις λύσεις του Κορμπεράν

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης βλέπει με θετικό μάτι τη στάση του Κάρλος Κορμπεράν που δε θέλει να μιλάει για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει όλοι στον Ολυμπιακό αλλά για τις λύσεις…

Ως φυσιογνωμία ο Κάρλος Κορμπεράν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, χαρακτηρίζεται συμπαθής. Είναι αρκετά νέος ακόμα και κάθε φορά που μιλάει, λέει την αλήθεια δίχως να στρογγυλοποιεί πράγματα. Το μόνο που, προσωπικά, μου «κλοτσάει» λίγο είναι η εικόνα στον πάγκο του Ολυμπιακού την ώρα των αγώνων. Εικόνα που παραπέμπει σε άνθρωπο με πολύ άγχος. Και όταν έχει άγχος ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου, πως να μην επηρεαστούν οι 11 που είναι στο χορτάρι και οι άλλοι δίπλα του στον πάγκο;

Επίσης μου αρέσει πολύ που ο Κορμπεράν δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι δεν εστιάζει στα προβλήματα, αλλά τις λύσεις. Το επανέλαβε ξανά χθες (17/9) μιλώντας στην κάμερα της Nova εν όψει του αγώνα με τον Άρη. Έτσι πρέπει να κάνει ένας προπονητής. Να μιλάει για λύσεις. Να περνάει τον χρόνο του με το να… σκαρφίζεται λύσεις για το όποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Εξάλλου, όπως σωστά έχει πει κάποιος πολύ πριν από μας, την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες. Ο Ισπανός τεχνικός είναι παρών αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό.

Το παρόν «απαιτεί» λύσεις για τον Ολυμπιακό

Και το παρόν «απαιτεί» τις λύσεις που σκαρφίζεται ο προπονητής του ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες. Το ματς με τον Άρη, μετά και τις νίκες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση για νίκη.

Ο Ολυμπιακός έχει 8β. σε τέσσερα ματς και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ (με ματς περισσότερο) 15β. και 9β. αντίστοιχα ενώ υπάρχει και ο ΠΑΟΚ με 10β. που παίζει στον ΟΦΗ. Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες, για άλλο χαμένο έδαφος. Μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές, αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Άρη θα είναι σημαντική η διαφορά για τα δεδομένα της ελληνικής λίγκας. Σημαντική η διαφορά και ακόμα πιο σημαντική η γκρίνια… Αυτή κι αν είναι παράμετρος με τη διακοπή λόγω εθνικών να ακολουθεί μετά.

Υπάρχει πίεση αλλά… that’s life στον «πλανήτη» Ολυμπιακό

Υπάρχει πίεση; Σαφώς. Τεράστια. That’s life, ειδικά η ζωή στον «πλανήτη» Ολυμπιακός και ο Κορμπεράν όπως και κάθε παίκτης του το γνωρίζει και έχει αποδεχθεί. Νίκη λοιπόν κόντρα στον Άρη με όποιο τρόπο. Με κακή, μέτρια ή καλή εμφάνιση. Το τρίποντο μετράει, τίποτα άλλο.

Προσωπικά περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την 11άδα, δηλαδή τις λύσεις, για τις οποίες έκανε λόγο ο Ισπανός τεχνικός. Με Χάμες, Μπακαμπού και Σαμασεκού στην αποστολή και Σισέ, Κούντε, Γκάρι και Μπουχαλάκη εκτός, ο Κορμπεράν θα επιλέξει ένα αρχικό σχήμα που θα δώσει αφορμή για ποδοσφαιρική κουβέντα. Όπως φυσικά θα δώσει τέτοια αφορμή και η εικόνα του αγώνα και το αποτέλεσμά του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News