Ολυμπιακός: Δε χρειάζονται μαγικά μόνο ξανά τα απλά και σημαντικά

EUROKINISSI

Με αφορμή την ατάκα του Μίτσελ ότι δεν είναι μάγος ο Σπύρος Γρομητσάρης υπενθυμίζει ότι ο Ολυμπιακός τον επανέφερε στον πάγκο για να κάνει τα βασικά που έλειψαν…

«Δεν είμαι μάγος. Είμαι απλά προπονητής που προσπαθεί να διαχειριστεί όλους τους παίκτες και να τους το εξηγήσει αυτό». Ο Μίτσελ ενδεχομένως αισθάνθηκε πως κατηγορείται για κάτι, ή ακόμα και για τα πάντα, και μάλλον είπε τη συγκεκριμένη ατάκα μιλώντας στην Cosmote tv στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συνεντεύξεις του πριν από ματς πρωταθλήματος, εν προκειμένω αυτό με τον ΟΦΗ.

Δεν κατηγορήθηκε για τα πάντα, θα παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον κατηγόρησε κανείς και ούτε πρόκειται , τουλάχιστον όχι για περισσότερα πράγματα απ’ όσα του αναλογούν. Και στην παρούσα φάση του αναλογούν ελάχιστα έως καθόλου. Είναι ξεκάθαρο πως του αναγνωρίζεται ότι ανέλαβε μια αποστολή που λίγοι προπονητές θα αναλάμβαναν γνωρίζοντας ότι υπάρχει βαρύ φορτίο εμπρός. Εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι δεν ζήτησε κανείς… μάγο για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Έναν κανονικό προπονητή που θα κάνει ξανά τα απλά και τόσο σημαντικά, νομίζω, ζήτησαν οι άνθρωποι των Πειραιωτών. Γιατί συχνά η ομάδα ούτε αυτά κάνει και είναι πρόβλημα.

Από την άλλη, αν ο Μίτσελ κάνει κάποιον λάθος υπολογισμό ή κίνηση (το ποιός και με τι γνώση θα το κρίνει είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα, ας μην την ανοίξουμε τώρα), προφανώς θα επισημαίνεται όπως συνέβη με τις αλλαγές του κόντρα στην Καραμπάγκ που (με βάση την εικόνα τουλάχιστον) αποδείχθηκαν λάθος. Επαναλαμβάνω ο Ολυμπιακός πρέπει ν’ αρχίσει και πάλι να κάνει τα απλά και τόσο σημαντικά. Π.χ. να μην παίζει ένας παίκτης όταν είναι εμφανώς ανέτοιμος επειδή μπορεί να το «ζητάει» η κερκίδα είναι να το λαχταρά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ο Ισπανός πρέπει να κρίνεται και θα κρίνεται δίκαια κάθε φορά. Όπως δίκαια έπρεπε να κριθεί και νομίζω κρίθηκε και ο Κορμπεράν ο οποίος επίσης ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή και το γνώριζε ότι αναλαμβάνει τέτοια. Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη υπερβολές στις κριτικές αλλά ούτε και νταντέματα. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχει χιλιοσυζητηθεί και αναλυθεί απ’ όλους και πια δεν έχει αξία να τα λέμε ξανά και ξανά.

Ο απόλυτος κριτής στο φινάλε είναι πάντα εκείνος που…

Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν έχει και απολύτως καμία αξία τι λέω εγώ ή εσείς. Σημασία έχει τι πιστεύει ο άνθρωπος που πληρώνει και έχει την ευθύνη του οικοδομήματος. Κι εκείνος, να είμαστε σίγουροι, γνωρίζει πολύ καλύτερα ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού έχει άφθονη και δίχως μυστικά την παραμικρή εσωτερική πληροφορία και νοιάζεται περισσότερο για τα ΤΑ ΠΑΝΤΑ γιατί κάθε επιλογή, καλή ή κακή, έχει και το ανάλογο αντίκρισμα.  Εκείνος είναι και που θα κρίνει εν τέλει και τον Μίτσελ και τον κάθε Μίτσελ για τις μαγικές ή προπονητικές του ικανότητες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News