Ολυμπιακός: Το διπλό των αλλαγών και της ποιότητας

Γκάρι Βρουσάι
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι τη διαφορά στο σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ την έκανε η κλάση των παικτών του ερυθρόλευκου ρόστερ που… διόρθωσε και τα κακώς κείμενα του αρχικού πλάνου.

Στο ματς με την Καραμπάγκ το αρχικό πλάνο δούλεψε και οι αλλαγές δε βελτίωσαν την εικόνα του Ολυμπιακού, αντιθέτως έκαναν τους πρωταθλητές δυσλειτουργικούς. Κόντρα στον ΟΦΗ και τη νίκη των ερυθρολεύκων με 2-1 είδαμε το ακριβώς αντίθετο… έργο. Το αρχικό πλάνο δε βγήκε.

Μπορεί να μην κινδύνεψαν σοβαρά από τον ΟΦΗ οι Πειραιώτες και να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ αλλά από την άλλη ούτε οι ίδιοι απείλησαν σοβαρά. Ο Μίτσελ πήρε μεγάλο ρίσκο με τον άπειρο (αμυντικό χαφ) Ντόι δίπλα στον Σωκράτη σε ρόλο στόπερ. Κακό δεν ήταν το παιδί, κάθε άλλο, απλά του… έκατσε η φάση του αυτογκόλ και «ράγισε» η ψυχολογία του.

Αφού δεν είχε άλλον έμοιαζε πιο λογικό να παίξει ο Εμβιλά που το είχε κάνει με επιτυχία κόντρα στην Καραμπάγκ και είτε να παίξει ο μικρός στα χαφ είτε ο Μπουχαλάκης που ήταν στον πάγκο.

Στο ημίχρονο ο Μίτσελ θυμήθηκε ότι ως κόουτς του αρέσει η επίθεση

Στην επανάληψη ο Μίτσελ θυμήθηκε τι προπονητής είναι και είναι ένας προπονητής που του αρέσει να χρησιμοποιεί τους ποιοτικούς παίκτες και να παίζει επιθετικά. Έβαλε Χάμες και Γκάρι και εκείνοι αφενός τον δικαίωσαν και αφετέρου έκαναν άπαντες να αναρωτιούνται γιατί δεν τους είχε στην 11άδα…

Αυτό το υπερπολύτιμο και αναγκαίο διπλό είχε τη σφραγίδα και του Γκάρι και του Χάμες παρότι ο δεύτερος νικήθηκε σε πέναλτι από τον Μανδά, τον νεαρό πορτιέρο του ΟΦΗ. Λίγα λεπτά μετά ο Κολομβιανός πήρε… ρεβάνς βγάζοντας με έξοχη κάθετη τον Γκάρι σε θέση γκολ κι εκείνος δε λάθεψε, ισοφάρισε. Γενικώς αυτό το διπλό του Ολυμπιακού είχε τη… σφραγίδα των αλλαγών.

Ακόμα και το χαμένο πέναλτι μια (αναγκαστική) αλλαγή το κέρδισε, ο Βρουσάι που μπήκε στο α’ ημίχρονο αντί του Άβιλα που αποχώρησε τραυματίας. Ενώ το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Μπακαμπού με κεφαλιά προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ένα φάουλ που κέρδισε ο Γκάρι!

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας

Δεν χωράει περισσότερη ανάλυση το ματς. Αρχικό πλάνο που δεν λειτούργησε, αλλαγές που έκαναν τη δουλειά τους και μια σπουδαία νίκη με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει παρακάτω. Ήταν μια υπερ-απαραίτητη νίκη ουσίας (βαθμών) και φυσικά ψυχολογίας. Ούτε να φανταστεί θα ήθελε κανείς στον Ολυμπιακό ποιό θα ήταν το κλίμα αν οι ερυθρόλευκοι έφευγαν ηττημένοι ή απλά με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ηράκλειο.

ΥΓ: Αν μη τι άλλο ο Μίτσελ έδειξε ότι στηρίζει έμπρακτα τον Τζολάκη διατηρώντας τον στο αρχικό σχήμα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News