Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι, η προοπτική του σπουδαίου και ο… αναγκαίος καθρέφτης!

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει «δυο κουβέντες» για το κεφάλαιο του Ολυμπιακού «Μάριος Βρουσάι» και την υποχρέωση του χαρισματικού άσσου «να αφήσει τις δικαιολογίες και να γίνει το σπουδαίο που μπορεί».

Ταλέντο; Διαθέτει. Ταχύτητα; Διαθέτει; Δύναμη; Διαθέτει; Αλτικότητα; Διαθέτει. Φιλοδοξία; Απ’ αυτή κι αν διαθέτει; Φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο ερώτημα: γιατί ο Μάριος Βρουσάι δεν έχει κάνει / πάρει ως τώρα από την ποδοσφαιρική ζωή του στον Ολυμπιακό όσα (φαίνεται να) αξίζει;

Η εύκολη απάντηση / δικαιολογία είναι να πει κανείς: αδικήθηκε. Ναι, κι εγώ έχω συζητήσει με ουκ ολίγους ανθρώπους που κάνουν δουλείες εκτός ποδοσφαίρου και μου έχουν πει σε καφενειακές κουβέντες «ήμουν ο καλύτερος παίκτης στα ερασιτεχνικά της τάδε ομάδας αλλά με φάγανε τα κυκλώματα, ένας άλλος παίκτης είχε κολλητό τον πρόεδρο και τον προπονητή».

Είναι αλήθεια ότι αδικήθηκε ο Βρουσάι αλλά από… τον εαυτό του

Αλήθεια, πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει αυτό; Δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι ο Μάριος Βρουσάι έχει όντως αδικηθεί ΑΛΛΑ από τον εαυτό του. Τον τρόπο σκέψης του. Την άρνησή του να συγκεντρωθεί ΜΟΝΟ στη δουλειά αντί να κοιτάζει τριγύρω μπας και βρει ψήγμα εύνοιας σε κάποιον άλλο και να μουρμουρίσει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς του είπε πέρυσι ότι θεωρεί πως ως παίκτης έχει πολύ ενδιαφέρον πακέτο για να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πολύ καλό δεξιό μπακ-χαφ κι εκείνος αφού το σκέφτηκε το καλοκαίρι πριν από την έναρξη της προετοιμασίας είπε στον προπονητή ότι δεν θέλει να αλλάξει θέση και να παραμείνει εξτρέμ. Και επειδή η ζωή είναι τόσο (…)τάνα τα έφερε έτσι που με τον Μίτσελ προπονητή μπήκε αλλαγή επειδή χρειάστηκε σε θέση δεξιού μπακ. Άντε τώρα να πει και στον Ισπανό ότι δεν αισθάνεται μπακ και πως αν θέλει να τον χρησιμοποιεί να τον χρησιμοποιεί μόνο ως εξτρέμ…

Δεν είναι αργά για τον Μάριο αλλά έχασε χρόνο

Ειλικρινά έχω πολύ ψηλά το ποδοσφαιρικό πακέτο Μάριος Βρουσάι. Και είναι κρίμα που στα 24 του πια δεν έχει πάρει όσα αξίζει. Κι αν θέλει επιτέλους να τα πάρει ας μην κοιτάει τριγύρω για εύνοιες ή αδικίες αλλά μόνο στον καθρέφτη του για να δουλέψει όσο πιο σκληρά γίνεται και να βελτιωθεί και να είναι έτοιμος για το παραμικρό αγωνιστικό δευτερόλεπτο που θα του δοθεί. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις ταλέντο να χάνεται. Δεν είναι αργά για τον Μάριο αλλά σίγουρα έχασε χρόνο.

Ας ελπίσουμε στο Ηράκλειο να έγινε η νέα αρχή. Ως δεξί μπακ, ως εξτρέμ, ως σέντερ φορ ή… τερματοφύλακας δεν έχει σημασία. Δουλειά του είναι να δουλεύει πιο σκληρά απ’ τον καθένα και να περιμένει την ευκαιρία. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι αρμόδιες… υπηρεσίες.

ΥΓ: Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, με την καλύτερη διάθεση τα γράφω όλα αυτά. Όπως είπα, παικτικά τον έχω πολύ ψηλά τον Μάριο, για να γίνει παίκτης του νέου βασικού κορμού του Ολυμπιακού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News