Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ στο «ευκαιρίες» ή «κορμός» διαλέγει…

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα απ’ όσο δείχνουν στο μυαλό πολλών σχετικά με τις προτεραιότητες του Μίτσελ και τη διαχείριση του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Συζητήθηκε, όπως ήταν φυσικό, η ατάκα του Μίτσελ στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη στη Cosmote TV για τους Κασάμι, Φορτούνη και Λάιντνερ. Τι είπε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού; Ότι καλό θα είναι, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία, να μην ελπίζουν και σε πολλά οι συγκεκριμένοι παίκτες (και στάθηκε λίγο παραπάνω στον Κασάμι που όπως είπε είναι και τραυματίας ωστόσο το «είμαστε πολλοί, λυπάμαι» αφορούσε και τους άλλους) σε επίπεδο ευκαιρίας για να παίξουν σε επίσημα ματς.

«Λυπάμαι», είπε ο Μίτσελ. Λυπάται αλλά έτσι έχει η κατάσταση, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως και σε θέση ποιανού να μπει ο Κασάμι αν είναι υγιής; Θα έβγαζε κανείς εκτός 11άδας τον Ινμπόμ, εφόσον ο Νοτιοκορεάτης είναι υγιής; Σε ποιανού τη θέση να παίξει ο Φορτούνης που προέρχεται και πολύμηνη απουσία σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο; Θα μείνει εκτός ο Μπιέλ; Μήπως ο Χάμες που τώρα βρίσκει ρυθμό και δείχνει τι μπορεί να κάνει; Λέγεται εύκολα το «να παίξει ο τάδε», πόσο εύκολα πραγματοποιείται στις… μέρες της φωτιάς που διάγει ο Ολυμπιακός;

Οι ίδιοι που τον παροτρύνουν για αλλαγές θα τον κατηγορήσουν πρώτοι στη στραβή

Και μην ξεχνάμε και το άλλο. Όλοι όσοι λένε / παροτρύνουν τον Μίτσελ να βάλει και τον Φορτούνη και τον Κασάμι και όποιον άλλον, θα είναι οι πρώτοι που θα τον κατηγορήσουν στην… στραβή γιατί αλλάζει διαρκώς παίκτες και 11άδες σαν τα… πουκάμισα και δεν δημιουργεί έναν κορμό που θα αποκτήσει χημεία και σταθερότητα σε απόδοση.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά στη δική μου σκέψη ο Μίτσελ στο δίλημμα «ευκαιρίες σε όλους» και «δημιουργία κορμού» διαλέγει το δεύτερο. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν οι περιορισμοί της ευρωπαϊκής λίστας πιθανότατα θα γίνονταν και λιγότερες αλλαγές στην 11άδα από ματς σε ματς και δη από ματς πρωταθλήματος σε ματς Ευρώπης.

ΥΓ: Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ματς της Δευτέρας είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Η λογική τουλάχιστον λέει ότι θα είναι τέτοιο. Και αν μη τι άλλο είναι μαγκιά του Μίτσελ που «τόλμησε» να δηλώσει ότι αυτό το ματς θα είναι η αρχή μιας όμορφης περιόδου για τους πρωταθλητές.

ΥΓ2: Στο Μπακού ο Μίτσελ έκανε ξεκάθαρα επιλογές στην 11άδα με… φόντο και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Άρα έχει απαιτήσεις από τους ξεκούραστους το βράδυ της Δευτέρας…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News