Ολυμπιακός: Ποιός να το έλεγε ότι…

Ανδρέας Ντόι
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης παραθέτει τα δεδομένα εν όψει του Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός και θυμάται πως το ποδόσφαιρο έχει ένα τρόπο να κάνει την… επιστημονική φαντασία, πραγματικότητα.

Το ημερολόγιο λέει 25 Οκτώβρη. Στη σεζόν είναι, ακόμα, αρκετά νωρίς. Κι όμως, είναι τέτοιο άθλημα το ποδόσφαιρο και η καθημερινότητά του και οι απαιτήσεις του που μπορεί να σε εκθέσει από τη μια στιγμή στην άλλη ή να ανατρέψει πράγματα που θεωρούσες περίπου δεδομένα.

Σοβαρά τώρα, ποιός θα περίμενε το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα και αρχές Σεπτέμβρη, ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε να παίξει ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς όπως αυτό με τη Φράιμπουργκ την Πέμπτη (27/10) δίχως τον Σωκράτη αλλά και δίχως τον Μανωλά. Ο δεύτερος μάλιστα από τις 22 Σεπτέμβρη αποτελεί και παρελθόν για τους πρωταθλητές.

Σόρι αλλά ποιός δεν θεωρούσε περίπου αυτονόητο τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή ακόμα και τον Αύγουστο ότι το βασικό δίδυμο στόπερ του Ολυμπιακού αυτή τη σεζόν θα απαρτίζεται από τους Μανωλά-Σωκράτη; Άντε να… πρόσθετε κάποιος τον Σισέ. Όμως, είναι τέτοιο το ποδόσφαιρο που κανείς από τους τρεις δεν θα είναι παρών στη Γερμανία. Ακόμα και ο 4ος στόπερ, ο Μπα, ανέτοιμος είναι και (άρα) εξαιρετικά αμφίβολος να αγωνιστεί.

Μια άμυνα με δύο χαφ…!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να μείνει… ζωντανός την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League με μια άμυνα στην οποία (εκτός απροόπτου) θα έχει κυρίαρχο ρόλο ο (χαφ) Ανδρέας Ριχάρδος Ντόι και ο (χαφ) Γιαν Εμβιλά! Για σκεφτείτε το. Ποιός θα πόνταρε πριν από ένα ή δύο μήνες σε κάτι τέτοιο; Κανείς! Κι αν το έλεγες κάπου θα σε φορούσαν ζουρλομανδύα.

Αυτή είναι η μπάλα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ένα υπέροχο και απρόβλεπτο άθλημα που «γεννάει» από τη μια στιγμή στην άλλη καταστάσεις και σενάρια που ούτε πιο… διεστραμμένος νους μπορούσε να πλάσει. Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο, ποιός θα πόνταρε επίσης και σε απουσία του Βρσάλικο; Όπως και να ‘χει, έτσι έχουν τα πράγματα. Και την ιστορία τη γράφουν πάντα και μόνο οι παρόντες.

ΥΓ: Δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτή η 6άδα αγώνων που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός έως ότου σταματήσει η δράση λόγω Μουντιάλ είναι πολύ σημαντική. Μοιάζει περίπου αδύνατο να κάνει το 6Χ6 ο πρωταθλητής αλλά οφείλει να προσπαθήσει για το καλύτερο.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός περίμενε… δώρα από άλλες ομάδες στη μάχη του τίτλου αλλά αυτά δεν έγιναν. Αντιθέτως περιμένοντας τους άλλους έκανε εκείνος… δώρα στον Παναθηναϊκό που προηγείται και τους υπόλοιπους. Καιρός να τα σταματήσει γιατί αλλιώς η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Οι νίκες στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και στο Γ.Καραϊσκάκης με την ΑΕΚ είναι επιβεβλημένες. Για Λαμία και Λεβαδειακό ούτε συζήτηση, αν φυσικά θέλει να συζητήσει ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News