Ολυμπιακός: Το… πινακάκι γυρίζει; Με Χάμες και σία, γυρίζει!

Χάμες Ροντρίγκες Λαμία
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο Χάμες είναι ο πρώτος που μπορεί να δώσει καταφατική απάντηση στο ερώτημα που… βασανίζει το μυαλό όλων των φίλων του Ολυμπιακού για τη μάχη της Super League.

Απίθανη ασίστ στη νίκη, με ανατροπή, επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Γκολάρα στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Εξαιρετική εμφάνιση και συμμετοχή και στα δύο γκολ της νίκης επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Γκολ επιβεβαίωση ευφυΐας και κλάσης κόντρα στη Λαμία (νίκη 2-0 του Ολυμπιακού) με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά απ’αυτές που λίγοι παίκτες μπορούν να κάνουν.

Αυτά συνοπτικά είναι τα πιο σημαντικά από τα πολλά καλά που έχει κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες στα τελευταία 4 ματς του Ολυμπιακού στη Super League στα οποία έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Κολομβιανός επιβεβαιώνει διαρκώς ότι είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία και με τα ερυθρόλευκα των Πειραιωτών.

Και… περπατώντας κάνει τη διαφορά

Επιβεβαιώνει επίσης ότι σε ένα πρωτάθλημα με τη στάθμη της ελληνικής λίγκας, μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και… περπατώντας. Και ο Χάμες δεν έχει διάθεση για περπάτημα αλλά για μάχη και τρέξιμο. Και φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο ερώτημα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα όπου είναι στο -10β. από τον Παναθηναϊκό που έχει το απόλυτο νικών ως τώρα;

Αν ο Χάμες συνεχίσει να είναι υγιής και να έχει αυτά τα κέφια γυρίζει! Γυρίζει εφόσον βέβαια έχει μαζί του, ως ισότιμους συμπαραστάτες, τους άλλους παίκτες κλάσης του Ολυμπιακού. Τον απίθανο Ινμπομ. Τον φονιά Μπακαμπού. Τον αρτίστα Μπιέλ. Τον βιονικό Εμβιλά. Και φυσικά τον στρατιώτη Μασούρα. Ακόμα και ο πιτσιρικάς Ντόι αρχίζει να δείχνει υπερ-απαραίτητος και κάθε άλλο παρά με… δόκιμος στρατιώτης μοιάζει.

Το ματς με τη Λαμία δεν αντέχει σε πολλή και αυστηρή κριτική. Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ σ’ ένα 6λεπτο και ουσιαστικά το… καθάρισε. Πως θα μπορούσε να του βάλει 2 ή 3 γκολ μαζεμένα η Λαμία όταν στις προηγούμενες 9 αγωνιστικές είχε βάλει συνολικά 3 γκολ; Ακόμα κι όταν χαλάρωσε κάπως στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός και το ματς παίχτηκε λίγο άναρχα, όσα… πάνε κι όσα έρθουν (παραδόξως πως, δεν άλλαξε το 2-0), οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον τρόπο να σκοράρουν και να μπουν ξανά στο ματς.

Ο ΠΑΟ δεν είναι Λαμία

Ο Παναθηναϊκός βέβαια δεν είναι Λαμία. Ούτε η Λεωφόρος είναι Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει ήττες από τους πράσινους και τα προηγούμενα χρόνια σ’ εκείνο το γήπεδο που υπήρχε πολύ μεγάλη αγωνιστική διαφορά μεταξύ των δύο και η ψυχολογία του ΠΑΟ ήταν στο… ναδίρ. Για να πετύχει το στόχο του, δηλαδή να φύγει θριαμβευτής από τους Αμπελόκηπους ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να είναι πλήρως συγκεντρωμένος και οι παίκτες να δώσουν ό,τι έχουν.

Υποσχέσεις από τον αντι-Εμβιλά

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Ντιαντιέ Σαμασεκού ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία, λόγω της ίωσης του Γιαν Εμβιλά, και έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να βοηθήσει και πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι απόλυτα εξαρτημένος από τον 32χρονο Γάλλο για τη θέση Νο6.  Ο χαφ από το Μάλι ήταν ουσιαστικός και έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε και «επιβάλλει» η θέση του κόντρα στη Λαμία. Αν μη τι άλλο, σε κάνει να αισθάνεσαι πως όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος θα γίνεται.

ΥΓ: Για ένα ματς με τη Λαμία το οποίο, ουσιαστικά, ήταν τελειωμένο ο Μαρσέλο αντεπεξήλθε μπαίνοντας αλλαγή αντί του Ρέαμπτσιουκ και παίζοντας αριστερό μπακ, ενώ τις προηγούμενες φορές έπαιζε πιο μπροστά. Για ματς με μεγαλύτερη πίεση από τον αντίπαλο ωστόσο που δεν θα παραπέμπουν σε γιορτή, ο Βραζιλιάνος προφανώς δεν είναι έτοιμος ακόμα κι αυτό το αντιλαμβάνονται άπαντες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News