Ολυμπιακός: Ανοιχτή προπόνηση και για… Ναντ

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αντιλαμβάνεται πλήρως, και συμμετέχει, την ντερμπολογία αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί από κανέναν το σημαντικό ματς του Ολυμπιακού με τη Ναντ που προηγείται.

Ο Ολυμπιακός υποδέχονταν τη Λαμία και η κερκίδα φώναζε συνθήματα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Στο φινάλε του ματς ομάδα και κόσμος ήταν μαζί και σκέφτονταν τον Παναθηναϊκό. Εδώ και λίγα 24ωρα μιλάνε(με) όλοι μόνο για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της Κυριακής. Μέχρι και ιδέα για ανοιχτή προπόνηση έπεσε. Και εύλογα έρχεται η ερώτηση / απορία: Η Ναντ που… βρίσκεται στον ορίζοντα;

Για να είμαι δίκαιος όλοι μας, κι εγώ μαζί, έχουμε μπει στο τρυπάκι της ενασχόλησης με το πιο πικάντικο / σημαντικό / εμπορικό ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι λογικό. Όμως δεν είναι λογικό να μην υπάρχει πουθενά στην κουβέντα το ματς που ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ και είναι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, αυτό με τη Ναντ. Ή αν αναφέρεται η Ναντ να είναι στη λογική: θα προφυλάξει παίκτες ο Μίτσελ εν όψει Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Ναντ.

Προφανώς αντιλαμβάνομαι κι εγώ ότι στο ματς με τη Ναντ δεν υπάρχει ο στόχος της πρόκρισης, έχει χαθεί ήδη από την αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ. Όμως υπάρχει κάτι άλλο. Υπάρχει το ranking της UEFA στο οποίο ο Ολυμπιακός, όπως είναι λογικό, έχει ήδη χάσει κάποιες θέσεις και πιθανότατα θα χάσει κι άλλες ως το φινάλε της σεζόν.

Κι απ’ αυτό το ranking εξαρτάται το πως μπαίνει στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δηλαδή σε ποιό γκρουπ δυναμικότητας, στους δυνατούς ή τους αδύναμους. Επίσης ό,τι κάνει φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός θα το κουβαλάει για μια 5ετία. Τη χρειάζεται λοιπόν και μάλιστα πολύ τη νίκη κόντρα στους Γάλλους κι ας μην του δίνει την 3η θέση και το εισιτήριο για το Conference League. Και φυσικά μην ξεχνάμε το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός έχει καθιερώσει, και πολύ καλά έχει κάνει, ως σλόγκαν του το keep on dreaming, δηλαδή συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ευρωπαϊκά.

Δεν του ταιριάζει να ασχολείται μόνο με τα εγχώρια ειδικά όσο έχει μπροστά του ακόμα ευρωπαϊκά ματς. Αν είναι να γίνει λοιπόν μια ανοιχτή προπόνηση εν όψει Παναθηναϊκού, ας… γίνει και μία εν όψει Ναντ ώστε να κατανοήσουν όλοι τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει τους Γάλλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News