Ολυμπιακός: Το μόνο που αξίζει πια είναι…

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης δεν έχει διάθεση να προσθέσει κάτι στα προφανή και όσα έχουν πολυ-συζητηθεί για τον Ολυμπιακό περιμένοντας απλά από τους Πειραιώτες να κάνουν πια μόνο αυτά που έχουν σημασία.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για τον Ολυμπιακό με αφορμή το ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-0) για τους ερυθρόλευκους. Όμως νομίζω ότι το πιο φρόνιμο πια για τους ερυθρόλευκους δεν είναι να ρίχνουν ματιές προς τα πίσω αλλά μόνο προς τα εμπρός. Κι αυτό επειδή, ως ένα πολύ σημαντικό βαθμό, είδαμε πράγματα που έχουμε ξαναδεί φέτος από την ομάδα του Μίτσελ.

Ήλπιζαν rewind Λεωφόρου αλλά…

Αυτό που σίγουρα ήλπιζαν στο μεγάλο λιμάνι όλοι ήταν να δουν απόδοση ανάλογη μ’ εκείνη της Λεωφόρου αλλά καμία ομάδα δεν παίζει μόνη της, παίζει και ο αντίπαλος. Και όπως είπε και ο Μίτσελ, η ΑΕΚ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που συνάντησε φέτος ο Ολυμπιακός κι ας μην κέρδισε τους Πειραιώτες όπως κατάφερε π.χ. να κάνει ο ΠΑΟΚ σ’ ένα ματς μαγική εικόνα υπέρ του δικεφάλου του βορρά που πήρε ένα αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνταν.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι και όλα δουλεύουν υπέρ του Παναθηναϊκού, μιας καλής και δουλεμένης ομάδας που έχει πάρει απείρως περισσότερα πράγματα στα ματς απ’ αυτά που δικαιούνταν με πρώτο και καλύτερο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα η διαιτησία και η επιθετική δυστοκία των Πειραιωτών. Παρασυρθήκαμε όμως και κάνουμε αυτό που στην αρχή είπαμε να μην κάνουμε, να μην κοιτάξουμε πίσω.

Ξεκούραση σωματική και ψυχολογική

Μπροστά υπάρχει μια διακοπή στην οποία ο Ολυμπιακός αρχικά θα ξεκουραστεί σωματικά και ψυχολογικά. Έχει ανάγκη και το πρώτο, αφού σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Super League, φυσικά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έχει σχεδόν διπλάσια επίσημα ματς, έχει ανάγκη και το δεύτερο μετά απ’ αυτούς τους… ροκ πρώτους μήνες με τις αλλαγές προπονητών και παικτών και τα αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ύστερα θα πρέπει να παρθούν οι σημαντικές σωστές αποφάσεις. Αποφάσεις για τις αρκετές αναγκαίες αποχωρήσεις και αποφάσεις για τις λιγοστές αναγκαίες αφίξεις.

Και σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά σ’ αυτή τη mid-season προετοιμασία ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στους αγώνες μετά το Μουντιάλ πιο δεμένος ως ομάδα και περισσότερο αποφασισμένος για να πουλήσει ακριβά το τομάρι του σε όποιον θελήσει να του πάρει τα σκήπτρα.

ΥΓ: Εφόσον είχε τόσους παίκτες αρκετά κάτω από τα στάνταρ τους ο Ολυμπιακός, δύσκολα θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο ντέρμπι.

ΥΓ2: Ότι ο Άμραμπατ έπρεπε να αποβληθεί δε χωράει συζήτηση νομίζω, ειδικά το φάουλ στον Ινμπόμ από πίσω ήταν ο ορισμός της 2ης κίτρινης αφού ανέκοψε εσκεμμένα υποσχόμενη επίθεση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News