Ολυμπιακός: Γιατί έμεινε πίσω; Η απάντηση είναι στο 37, στο 28 και το 36…

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται σε κάποιες αριθμητικές λεπτομέρειες προσπαθώντας να εξηγήσει τι δεν λειτούργησε στην αρχή για τον Ολυμπιακό οι οποίες δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες, το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι.

Γιατί ο Ολυμπιακός έχασε τον… βηματισμό του στην αρχή της σεζόν με συνέπεια να μείνει τόσο πίσω στη Super League; Να η ερώτηση του εκατομμυρίου.

Αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’αυτό, δικοί του αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί που δεν είναι δικοί του. Ας σταθούμε στους αγωνιστικούς για τους οποίους έχουν ήδη ειπωθεί πολλά και αρκετά και, αν όχι όλα, τα περισσότερα έχουν δόση αλήθειας. Μερικές φορές ωστόσο δε χρειάζονται αρκετές αναλύσεις. Μερικές αλήθειες είναι… εκεί, μπροστά στα μάτια σου. Πρέπει απλά να είσαι λίγο παραπάνω παρατηρητικός ώστε να δεις μερικές λεπτομέρειες που δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες. Είναι πράγματα που κάνουν διαφορά. Αρκετά με τον πρόλογο, κούρασα.

Θα συμφωνήσουμε, προφανώς, όλοι ότι ένας από τους σημαντικούς λόγους που ο Ολυμπιακός έχασε τον… βηματισμό του στην αρχή της σεζόν είναι η έλλειψη χημείας. Πως να έχει χημεία μία ομάδα που αλλάζει δύο προπονητές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και διαφοροποιεί σημαντικά το ρόστερ της. Ο αριθμός των παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ο πιο σημαντικός λόγος που ο Ολυμπιακός παρουσίασε τόσο μεγάλη αστάθεια.

Και δεν είναι, απλά, μια προσωπική γνώμη. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις πιο πρόσφατες σεζόν, θα βοηθηθεί να καταλάβει καλύτερα. Ως τώρα ο Ολυμπιακός στη Super League έχει χρησιμοποιήσει 37 διαφορετικούς παίκτες. Σε 13 αγωνιστικές, 37 παίκτες. Σημείωση: στέκομαι στα πεπραγμένα του πρωταθλήματος γιατί εκεί βγαίνουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα για κάθε ομάδα του πλανήτη, αυτή είναι η βασική της δουλειά.

Πέρυσι λοιπόν (2021/22) ο Ολυμπιακός σε όλο το πρωτάθλημα, μαζί με τα πλέι οφ, χρησιμοποίησε 30 παίκτες. Πρόπερσι (2020/21) 33 παίκτες. Τη σεζόν 2019/20 που θεωρείται η κορυφαία των τελευταίων ετών και της 4ετίας του Πέδρο Μαρτίνς, οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στη Super League ήταν μόλις 28… Τυχαίο;

Την πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς (2018/19) οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτάθλημα ήταν 31. Και τη 2017/18 που ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και άλλαξε προπονητές οι παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα ήταν… 36! Μόλις ένας λιγότερος απ’ αυτούς που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί φέτος! Τυχαίο και αυτό; Την απάντηση την ξέρετε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News