Ολυμπιακός: Το θετικό δείγμα και το μεγάλο ζητούμενο

Ολυμπιακός ομαδική
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στο κέφι που είχαν ατομικά και κατ’ επέκταση ομαδικά οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στη Χάντερσφιλντ και τη διαφορά του Φορτούνη με τον παλιό εαυτό του.

Δε χωράει αμφιβολία ότι το δείγμα του Ολυμπιακού στο πρώτο του φιλικό επί ισπανικού εδάφους κόντρα στη Χάντερσφιλντ (2-0) ήταν θετικό. Πολύ θετικό. Από την άλλη, ας θυμηθούμε όλοι κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν ένα ΦΙΛΙΚΟ με ομάδα της Τσάμπιονσιπ (που ως πακέτο πρωταθλήματος βέβαια είναι υψηλού επιπέδου). Και ήταν ένα ματς στο οποίο δε γνωρίζουμε με τι λογική μπήκε ο αντίπαλος, δηλαδή μπορεί να υπολειτουργούσε για διαφόρους λόγους.

Τεσπά, είδαμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός είχε αυτό που θα έπρεπε να έχει. Κέφι. Είχε ατομικό και κατ’ επέκταση ομαδικό κέφι. Στην πρώτη γραμμή μπαίνει αναμφίβολα ο Φορτούνης που θύμισε κάτι από τα παλιά και, για μένα, κάτι καλύτερο. Γιατί είδα τον Φορτούνη (επιτέλους) να τρέχει διαρκώς και να μην παίζει ως συνήθως στο ρελαντί και περπατητός.

Ο Κώστας έτρεχε παντού και για να πιέσει και για να δημιουργήσει. Ήταν μια υποσχόμενη και γεμάτη εμφάνισή του. Αν συνεχίσει έτσι και όταν αρχίσουν ξανά τα επίσημα θα δυσκολέψει πολύ τον Μίτσελ. Πώς θα μπορέσει να τον αφήσει εκτός 11άδα ή πάγκου;

Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση του Μαρσέλο στην κουβέντα που είχε προ αρκετών ημερών με τον Μίτσελ και στην οποία του ξεκαθαρίστηκε ότι για να έχει απαίτηση να παίζει θα πρέπει να προπονείται καλύτερα και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος ήταν απ’ αυτούς που είχαν κέφι. Αμυντικά είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέματα και μοιάζει δύσκολο να μην έχει θέματα αφού είναι 34 πια και οι δυνάμεις δεν είναι ίδιες.

Όμως οφείλουμε να σταθούμε στο πόσο απλά κάνει κάποια πράγματα επιθετικά που δεν είναι και τόσο απλά, πρέπει να έχεις κλάση. Οι πάσες / σέντρες του ήταν λες και τις έβγαζε… εξτρέμ, με τέτοια ακρίβεια είχαν.

Το ζητούμενο πια για τον Μαρσέλο είναι να πατήσει κι άλλο… γκάζι και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και φυσικά να διατηρηθεί σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και να μη χαλαρώσει. Έχει ακόμα αρκετές απαντήσεις να δώσει γιατί υπολειτουργώντας δύσκολα θα έχει θέση στον Ολυμπιακό στο β’ μισό της σεζόν.

ΥΓ: Θετική παρουσία και διάθεση είχε και ο Κασάμι αλλά όταν στο ρόστερ υπάρχει ο Ινμπεόμ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News