Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ διάλεξε πολεμιστές και πάει στη μάχη του β’ γύρου

Μίτσελ άφιξη
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης επιχειρεί να… μεταφράσει πίσω από τις επιλογές του Μίτσελ για την αποστολή του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μια ιστορική ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση και της φετινής Super League; Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης (21/12) στους Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων όπου οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον τοπικό ΠΑΣ για την 14η αγωνιστική.

Μα καλά, θα αναρωτηθεί κανείς, πως είναι δυνατόν να απαντηθεί σ’ αυτό το ματς η παραπάνω ερώτηση; Δεν θα απαντηθεί στο 100%. Ωστόσο θα φανεί σ’ αυτό το εκτός έδρας και γεμάτο παγίδες ματς αν ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει την αμυντική συνοχή που έχει ανάγκη για να τα καταφέρει.

Σοκαριστικό και ευεργετικό μαζί…

Το α’ ημίχρονο του πρόσφατου αγώνα με τον Ατρόμητο για το κύπελλο ήταν λίγο σοκαριστικό. Σοκαριστικό και παράλληλα ευεργετικό αφού φανέρωσε στον Μίτσελ και τους παίκτες του πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουν για τους εαυτούς τους πριν να είναι αργά.

Για να ελπίζει στο… αδύνατο ο Ολυμπιακός πρέπει να επιβεβαιώσει στα Γιάννενα ότι έχει αλλάξει αρκετά και έχει πάρει το μάθημα που έδωσε ο Ατρόμητος. Δηλαδή δεν πρέπει να επιτρέψει στους γηπεδούχους να… επισκέπτονται με ευκολία την περιοχή του Πασχαλάκη. Ταυτόχρονα πρέπει να δείξει μεγάλη ευστοχία στην τελική προσπάθεια.

Ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα αυτού του σημαντικού αγώνα, ο Μίτσελ έδειξε ξεκάθαρα τι σκέφτεται γι’ αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν. Έδειξε ξεκάθαρα, λίγο-πολύ, σε ποιούς θα ποντάρει στην προσπάθεια γι’ αυτή τη μεγάλη ανατροπή. Οι υγιείς παίκτες που έμειναν στην Αθήνα αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς.

Επέλεξε λοιπόν τους… πολεμιστές του β’ γύρου ο Ισπανός τεχνικός. Κι εκείνοι τώρα πρέπει να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο. Γιατί στο ματς με τον Ατρόμητο για το κύπελλο δεν συνέβη αυτό, αντιθέτως τον είχαν προβληματίσει πολύ με την έλλειψη σοβαρότητας στην αμυντική λειτουργία του α’ ημιχρόνου.

Ο… πειρασμός του Μίτσελ

Ο Μίτσελ μπαίνει στον… πειρασμό να χρησιμοποιήσει κάθε επιθετικό του όπλο, όμως ξέρει ότι κάθε επιλογή έχει και την άλλη όψη. Κάτι κερδίζει κάτι χάνει. Δεν θέλει, απαραίτητα, να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν. Να κερδίζει θέλει. Κι αυτό θέλει να το καταφέρνει είτε εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, είτε παίζοντας αντι…τουριστικά.

ΥΓ: Με τον Αμπουμπακάρ να έχει πάρει καιρό το… μήνυμα ότι είναι εκτός πλάνων και τον Ουΐ Τζο να μένει εκτός αποστολής δίχως να έχει κάποιο πρόβλημα, μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το ενδεχόμενο να αποκτηθεί επιθετικός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News