Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που έκανε

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι Μίτσελ είχε το χρόνο που χρειαζόταν για να μπορεί πια να λύνει κάθε απορία και κάθε αγωνιστικό πρόβλημα.

Μετά τη σοκαριστική, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, ισοπαλία του Ολυμπιακού στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ, ο Μίτσελ είχε μια κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές του. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, αφού ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε την αδυναμία του να αντιληφθεί γιατί άλλαξε τόσο δραματικά η εικόνα των παικτών μεταξύ α‘ και βημιχρόνου, ζήτησε από τους παίκτες δύο πράγματα. 1) Να του εξηγήσουν ποιό νομίζουν ότι είναι το πρόβλημα. 2) Να του πουν αν πιστεύουν στην ανατροπή της κατάστασης.

Είχε πολύ χρόνο

Ο 59χρονος τεχνικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο. Πλέον βρισκόμαστε στα τέλη Δεκέμβρη, οσονούπω μπαίνει και το 2023. Είχε αρκετό χρόνο, μέχρι και προετοιμασία έκανε, για να δουλέψει με την ομάδα και να σχηματίσει ολοκληρωμένη γνώμη. Άρα υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είναι εκείνος που κάνει τις ερωτήσεις. Είναι εκείνος που πρέπει να δίνει τις απαντήσεις.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: γιατί υπήρξε αυτή η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο ημιχρόνων τόσο στο ματς των Ιωαννίνων όσο και σ’ αυτό με τον Ατρόμητο για το κύπελλο. Η απάντηση στο ερώτημα: πόσο ποδοσφαιρικά ασφαλές και λειτουργικό είναι να παίζει μια ομάδα ουσιαστικά με τρία… 10άρια μαζί; Υπάρχουν βέβαια κι άλλες ερωτήσεις. Πολλές ερωτήσεις. Ερωτήσεις που αφορούν γενικότερα την ομάδα αλλά και ατομικά πρόσωπα.

Να διαψεύσει όσους τον υποτιμούν με το «διαχειριστής»

Ο Μίτσελ, πέρα από κάθε αμφιβολία, είχε και έχει τις καλύτερες των προθέσεων. Είναι και ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Αλλά είναι εκείνος που πέρα από τις προθέσεις, οφείλει να φροντίσει ώστε να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο ξανά βασικούς κανόνες και να σταματήσει τα δώρα.  Είναι εκείνος που οφείλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ολυμπιακός για 2η φορά. Είναι εκείνος που οφείλει να διαψεύσει όλους όσοι τον αποκαλούν, με διάθεση υποτίμησης, διαχειριστή και όχι προπονητή.

Μικρές ερωτήσεις και μία μεγάλη απάντηση

Αρχής γενομένης από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης λοιπόν, ο Μίτσελ πρέπει ν’ αρχίσει να δίνει τις απαντήσεις και όχι να κάνει ερωτήσεις. Απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μικρές απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις. Μικρές απαντήσεις που κάνουν μία μεγάλη απάντηση στη μεγάλη ερώτηση: μπορεί ο Ολυμπιακός να γυρίσει την κατάσταση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα; Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να απαντηθεί από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. Χωρίς πισωγυρίσματα. Με σταθερή και ευθεία πορεία μόνο μπροστά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News