Ολυμπιακός: Παράλληλα, δεν περπατάει παράλληλα (πια) κι όλα μοιάζουν κατάλληλα

Μπιέλ Μπακαμπού
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στα μαθήματα… τριγωνομετρίας στα οποία πια είναι διαβασμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού και η διαφορά είναι ολοφάνερη…

Πριν από τη σέντρα στο Βόλος-Ολυμπιακός 0-4 η θεωρία έκανε λόγο για αμφίρροπο και δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί η βαθμολογία έλεγε: Πειραιώτες 4οι με 32β. και Βολιώτες 5οι με 26β. Όμως πια ο διακόπτης έχει γυρίσει για τα καλά στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Κι αυτό που γύρισε, κυρίως, είναι το… τσιπ του εγκεφάλου των παικτών.

Παίκτες που… έδιναν απλόχερα πράγματα στους αντιπάλους στο πρόσφατο παρελθόν, πια δεν αφήνουν ούτε… σπιθαμή γηπέδου ελεύθερη. Ή όταν το κάνουν, όπως συνέβη στο β’ ημίχρονο του ματς με το Βόλο, το έκαναν επειδή είχαν ουσιαστικά «κλειδώσει» το ματς.

Το… χαστούκι και η επανεκκίνηση των εργοστασιακών ρυθμίσεων

Κάπως έτσι, μετά το… χαστούκι στα Γιάννενα, ο Ολυμπιακός για 3ο σερί ματς κέρδισε με ευκολία. Μετά το 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Γ.Καραϊσκάκης και το 0-2 στη Νεάπολη επί του Ιωνικού (από το α’ ημίχρονο), οι ερυθρόλευκοι πέρασαν σαν… σίφουνας από το Βόλο «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς από το 22ο λεπτό που το σκορ έγινε 0-2 και εν τέλει έφτασε στο 0-4. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ολοφάνερα, έχει αλλάξει. Ή μάλλον, επανεκκίνησε τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Και πια είναι κανονικός Ολυμπιακός σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δεν… κουράζει τα μάτια πια

Και κανονικός Ολυμπιακός σημαίνει ότι είναι καλός και στην τριγωνομετρία. Ο κοπιαστικός στα μάτια Ολυμπιακός που έπαιζε διαρκώς παράλληλα, έχει δώσει τη θέση του στην ομάδα που παίζει πολύ κάθετα. Την ομάδα που αρκετοί παίκτες της μοιάζουν να μην έχουν θέση αφού κινούνται διαρκώς παντού. Και σε θέση φορ μπορεί να βγουν 4-5 παίκτες τουλάχιστον, πέρα από ‘κείνον που παίζει κανονικά στη θέση, εν προκειμένω ο Μπακαμπού.

Κι αφού λέμε για θέσεις και αναφέρθηκε το όνομα του Μπακαμπού, ο Μίτσελ διατήρησε, και πολύ καλά έκανε με βάση όσα είδαμε, την 11άδα της Νεάπολης. Και λίγο-πολύ είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Στο 0-2 ήταν το ημίχρονο κόντρα στον Ιωνικό, στο 0-3 με τον Βόλο. Με τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τη συγκεκριμένη διάταξη η ομάδα έχει ρολάρει πια.

Στο… κόλπο μπαίνουν κι άλλοι όπως ο Σαμασέκου

Και σιγά σιγά ο Μίτσελ αρχίζει να βάζει στο… κόλπο 2-3 παίκτες ακόμα διατηρώντας τους… ζεστούς. Π.χ. έδωσε ξανά λεπτά συμμετοχής, πιο πολλά τώρα, στον Σαμασέκου στον οποίο δείχνει ότι θέλει να ποντάρει αφού δε μπορεί να παίζει διαρκώς ο 32χρονος Εμβιλά. Ακόμα και τον Μασούρα που έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ο Μίτσελ φροντίζει να τον κρατάει… ζεστό για παν ενδεχόμενο.

ΥΓ: Για τον Ινμπόμ έχουν στερέψει τα λόγια πια. Τι παιχταράς!

ΥΓ2: Ο Μπακαμπού είχε δεχθεί αρκετή κριτική απ’ όλους αλλά ειδικά οι φορ είναι πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις. Διανύουν και περιόδους ρέντας αλλά και περιόδους γκαντεμιάς. Ο Μπακαμπού είναι καλός φορ και το επιβεβαιώνει στα τελευταία ματς.

ΥΓ3: Σοκ, δέος και θαυμασμός για τον κόσμο του Ολυμπιακού στο Βόλο. Ανεπανάληπτο πραγματικά ήταν ό,τι συνέβη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News